Dit is de nieuwe Cervélo P5 van Tom Dumoulin

Dit is de nieuwe Cervélo P5 van Tom Dumoulin

Team Sunweb presenteerde deze week zijn nieuwe tijdritfiets – de Cervélo P5 – voorafgaand aan de ploegentijdrit in de Tirreno Adriatico. 

Sinds dit jaar is Cervélo de fietssponsor van Team Sunweb. Toen dat nieuws Tom Dumoulin bereikte, was de Limburger in zijn nopjes. Cervélo heeft een excelente reputatie als het aankomt op het leveren van snelle tijdritfietsen.

Ongekende stijfheid

De nieuwe P5 kent volgens zijn leverancier een ongekende stijfheid, en is lichter dan zijn voorganger. De bijgeleverde cijfers zijn indrukwekkend. Cervélo claimt dat de nieuw ontworpen fiets maar liefst 22 procent stijver is aan de balhoofdbuis en 26 procent stijver aan de trapas.

‘De eerste keer dat ik de nieuwe P5 reed, stuurde ik een berichtje naar één van mijn collega’s om te zeggen hoe fantastisch de fiets is’ aldus een zeer tevreden Dumoulin.

De fiets werd al uitvoerig getest in de windtunnel. Volgens de kopman van Team Sunweb is de nieuwe P5 een perfecte combinatie tussen gewicht en aerodynamica, en heeft de fiets de gewenste stijfheid in bochten. ‘Ik kon merken dat mijn collega’s jaloers waren, toen ik ze mijn nieuwe fiets liet zien’ zegt de Girowinnaar van 2017 lachend.

Wat is jullie indruk van de nieuwe P5? Laat het ons weten in een reactie!

Join the discussion