CHPT3 ontwerpt een sneaker en fietsschoen in één

CHPT3 ontwerpt een sneaker en fietsschoen in één

CHPT3 Transit-sneakers

Met deze nieuwe sneakers van CHPT3 kun je ook prima fietsen, dankzij het ingebouwde SPD-systeem.

Een tocht van honderd kilometer ga je er waarschijnlijk niet zo snel mee maken. Maar stijlvol naar je werk fietsen of een terrasje pakken zomers, lijkt ideaal met deze CHPT3 Transit-schoenen aan je voeten.

Als we de beschrijving mogen geloven, dan lopen ze net zo soepel namelijk als gewone sneakers. Maar ondertussen geven ze ook de ondersteuning waardoor je er krachtig mee kunt fietsen. Het beste uit twee werelden dus.

CHPT3 Transit-sneakers

Dat je er efficiënt mee kunt fietsen, komt volgens CHPT3 door de OWN Technologie die men heeft bedacht. De schoenplaat die zorgt voor stabiliteit zit daarbij weggewerkt in een soepele zool. In bijgaande afbeelding zie je hoe precies.

CHPT3 Transit-sneakers

Verantwoordelijk voor het ontwerp van de CHPT3 Transit is James Carnes. Een naam die je waarschijnlijk niet kent, maar Carnes was hiervoor zo’n twintig jaar werkzaam bij Adidas. Onder meer als creative director sport performance. Aan ervaring geen gebrek dus.

Een man die de schoenen ongetwijfeld al lang heeft getest is oud-wielrenner David Millar. Hij is de oprichter namelijk van fietskledingmerk CHPT3, dat sinds 2015 bestaat en is gevestigd in Girona.

CHPT3 Transit-sneakers

Sneakers en Crocs

Ondanks dat de Transit-fietsschoenen hele bijzondere schoenen zijn, is het principe niet helemaal nieuw. De Franse Alex Valcko maakt bijvoorbeeld ook al jaren casual fietsschoenen, maar dan van bestaande sneakers. 

Niet alleen sneakers bouwt hij trouwens om tot fietsschoenen, ook deze iconische Crocs waren al eens een geslaagd project.

Twee versies

De ‘high performance cycling sneakers’ van CHPT3 zijn verkrijgbaar vanaf april, en in twee kleuren: wit en zwart. Vind je de schoenen wel fraai, maar heb je ze liever zonder ingebouwd SPD-systeem? Dan is er ook een versie met een effen zool. 

De CHPT3 Transit-fietsschoenen kosten nu 225 euro. En de Transit met effen zool bestel je voor twee tientjes minder. Meer informatie over de schoenen vind je hier.

Foto’s: CHPT3