Te koop voor de liefhebber: Crocs voor op de fiets

Te koop voor de liefhebber: Crocs voor op de fiets

Crocs met SPD
Crocs met SPD

Maak jij je fietsritje naar het werk (of door de stad) het liefst zo casual als het maar kan? Dan zijn deze zeer speciale fietsschoenen gemaakt door Valcko Studios heel misschien wel wat voor jou. Wat dacht je namelijk van Crocs met SPD?

Laten we eerlijk zijn: de kans is klein dat je ooit al eens droomde van Crocs met SPD-plaatjes. En toch bedacht iemand het om van de ontzettend praktische plastic schoenen fietsschoenen te maken. Gewoon omdat het kan. 

Het Franse Valcko Studios presteert het zelfs om ze in productie te brengen, waardoor jij binnenkort je eigen SPD Crocs kunt bestellen. En nee, een gimmick is het niet, want de schoenen werden al stevig getest door de maker zelf. 

Wielrenner Lachlan Morton mocht ze trouwens al in ontvangst nemen, om eigenhandig te ervaren wat het is om flink op de pedalen te gaan staan met Crocs. Niet zo’n gekke keus, aangezien de renner van EF Education-Nippo vaker op sandalen is gespot. Zelfs op de fiets.

Verantwoordelijk voor deze bijzondere schoenen is Alex Valcko, de man achter Valcko Studios. Drievoudig Frans kampioen fietspolo is hij ook nog eens. Maar daarnaast houdt hij zich vooral bezig met het fabriceren van fietsschoenen waarvan je nooit dacht dat het fietsschoenen zouden worden.

Tot nu toe waren dat vooral sneakers van ieder denkbaar merk, maar nu dus ook Crocs. Mocht je deze Crocs wel kunnen waarderen, hou dan wel alvast rekening met een stevige prijs. De typerende schoenen met gaten gaan in dit geval 666 euro kosten. Maar dan krijg je ze wel nieuw in de doos.

Heb je toch liever een wat hippere fietsschoen die niemand heeft? Dan vind je ook enkele andere modellen in de shop van Valcko Studios. En uiteraard kun je altijd het verzoek indienen voor een custom paar schoenen. Wat je favoriete schoen ook is.

Meer informatie vind je op de site van Valcko Studios. En meer voorbeelden van Alex zijn werk vind je op zijn Instagram-account.

Foto: Instagram Alex Valcko