Bike MOTION: inspiratie voor het nieuwe seizoen

Bike MOTION: inspiratie voor het nieuwe seizoen

Carbon-reparatie tijdens Bike MOTION.

Heb je ‘m voor komend weekend al geblokt in de agenda? Traditiegetrouw opent Bike MOTION Benelux in Utrecht dan het nieuwe wielerseizoen met een driedaagse beurs voor de sportieve fietser.

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart ontdek je weer de nieuwste fietsen, accessoires, innovaties, routes en bestemmingen tijdens de grootste fietsbeurs van de Benelux.

Maar er is meer te zien en vooral te te beleven op Bike MOTION. Hieronder een kleine greep uit de activiteiten waar wij in het bijzonder naar uitkijken.

Bezoekers ontdekken de nieuwste fietsmodellen.

Fietsen testen

Benieuwd hoe de nieuwste racefietsen of mountainbikes sturen, remmen en schakelen? Op het speciaal aangelegde testcircuit kun je het proefondervindelijk vaststellen. Daarnaast kun je de nieuwste mountainbikes testen op een uitdagend MTB indoor testparcours. Leuk detail: het parcours is omgetoverd tot een regelrecht bos. Inclusief boswachter van Staatsbosbeheer!

Ambachtsplein

Altijd willen weten hoe men een carbon frame maakt of repareert? Hoe je tubes het beste op wielen lijmt? Van het vlechten van wielen tot het airbrushen van je frame: de vakmensen op het Ambachtsplein laten alle dagen zien hoe het in zijn werk gaat.

Luister naar de experts in het theater

Iedere dag is er een compleet programma waarbij experts je in het theater alles vertellen over zaken als training, innovatie en psychologie. Zo leer je bijvoorbeeld alles over het trainen op vermogen en het effect van sportvoeding op je prestatie. Schuif maar aan en laat alle kennis tot je komen! Op de site van Bike MOTION vind je het complete programma.

Fixed gear race clinics

Fixed gear racing is de nieuwste discipline in het wielrennen, inmiddels bekend van de vele criteriums in binnen en buitenland op zogenaamde fixies. Koersen zonder handremmen en met een vast verzet! Onder het motto ‘if you brake, you lose’. Naast hard fietsen komt het aan op speciale skills waaronder een perfecte bochtentechniek.

Wil je ervaren hoe het is om te racen op een fixie? Doe dan zeker mee aan de clinics van NL Crit Series. 

Koers en Belgisch bier

Ben je na een dagje stappen over de beursvloer de man met de hamer tegengekomen? Geen probleem, want dan kun je zoals altijd weer uitblazen én koers kijken in het Kwaremont Koerse Kaffee. Met twee klassiekers op het programma: ‘de Omloop’ op zaterdag en Kuurne Brussel Kuurne op zondag.

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven. Kijk voor een volledig overzicht van de beurs op de site van Bike MOTION Benelux.

Bike MOTION Benelux
Jaarbeurs Utrecht
vrijdag 1 maart t/m zondag 3 maart
10:00 – 17:00 uur (vrijdag tot 21:00 uur)

Foto’s: Bike MOTION Benelux

Join the discussion