Met deze uitrusting ben je bestand tegen de regen

Met deze uitrusting ben je bestand tegen de regen

Zijn de buien niet meer te ontwijken en lijkt het regenseizoen wel aangebroken? Dan zit er maar een ding op… en dat is je verstand op nul zetten en gaan. Maar dat doe je uiteraard niet zonder je eerst te wapenen tegen al dat water. 

Van fietsen in de regen zijn maar weinig wielrenners fan. Logisch, want wie houdt er nou van om een nat pak te halen en tot op het bot te verkleumen? Toch is er soms geen ontsnappen aan, hoe graag je ook zou passen. Gelukkig maar dat je de ellende tegenwoordig behoorlijk kunt beperken als je over de juiste uitrusting beschikt.

Natuurlijk maakt een kledingstuk dat is ontworpen tegen die nattigheid niet ineens een feestje van je rondje in slecht weer. Maar je voorkomt er wel mee dat je fietstocht echt op een lijdensweg gaat lijken. 

Hier vind je een aantal tips als je op regenachtige dagen goed beschermd wil zijn.

AquaRepel armstukken

GripGrab Aqua Repel armstukken

Deze AquaRepel armstukken van GripGrab ademen goed, houden je warm dankzij hun isolerende werking én stoten ook nog water af. En vooral dat laatste is een hele fijne eigenschap wanneer er buien zijn voorspeld.

Die waterafstotende functie is dankzij een speciale techniek in de stof zelf verwerkt, en dus niet als een coating aan de buitenkant. Met als grote voordeel dat de kleding zijn werking behoudt, ook na heel veel wasbeurten.

Klinkt goed? Naast deze armstukken heeft GripGrab ook een set beenstukken van precies dezelfde stof.

Nanoflex Bibshort

Castelli Nano Flex Pro fietsbroek

Ben je alles behalve een mooiweerfietser? Dan is de Nanoflex Bibshort van Castelli de ideale fietsbroek op dagen dat de weerman weinig goeds voorspelt. Het ademende vermogen van de stof combineert Castelli hier met een waterafstotende werking. Water en viezigheid parelen dus gewoon je broek af onderweg. 

Honderd procent waterdicht is ie niet, maar stuk weerbaarder tegen de regen ben je met de Nanoflex Bibshort wel. De fietsbroek is er voor heren en dames.

De Gabba, oftewel Perfetto

Castelli Perfetto

De introductie van de Gabba in 2010 zal je waarschijnlijk nog helder voor de geest staan. Vanwege zijn unieke eigenschappen, maar ook omdat hele pelotons rondreden met het zwarte aerodynamische regenjasje. Of renners nu een sponsordeal hadden met Castelli of niet. (In dat laatste geval kwam een zwarte stift goed van pas.)

Inmiddels heet de Gabba Perfetto, wat Italiaans is voor ‘perfect’. Een mooie naam natuurlijk, en het laat zich raden dat Castelli zelf dan ook erg tevreden is over het product. 

De Perfetto is er in heel wat uitvoeringen tegenwoordig. Met korte en lange mouwen, afritsbare mouwen, en een versie met thermostof bijvoorbeeld.

Een andere mooie eigenschap is dat de kleding ook nog eens vederlicht is. Zoals de Perfetto met korte mouwen, die er is in een uitvoering voor heren en dames.

Rainproof overschoenen

AGU Rainproof overschoenen

Komt de regen echt met bakken uit de lucht? Dan kun je maar beter een paar overschoenen aantrekken, om te voorkomen dat je binnen vijf minuten met kletsnatte koude voeten rondrijdt. Zo hoeven je schoenen bovendien geen dagen te drogen, voordat je ze weer kunt gebruiken.

Deze Raceday Rainproof overschoenen van AGU zijn ontwikkeld samen met de profs van Jumbo Visma. Op het advies van de renners zijn de overschoenen bijvoorbeeld extra lang gemaakt, tegen opspattend water en vuil. Reflecterende delen zorgen ervoor dat je ook nog eens goed zichtbaar bent.

De overschoenen zijn verkrijgbaar in een versie met en zonder rits. Met rits trek je ze gemakkelijker uit, en de versie zonder rits heeft een nog betere pasvorm. Bovendien zijn de overschoenen zonder rits ook ideaal als je er af en toe mee op het strand wilt rijden.

Bidon met cap

Pro Team Bidon

Bidons met een beschermkap over de drinktuit zijn je redding op dagen dat zelfs een rondje op de weg een moddercross lijkt. Duik je regelmatig het veld in dan kan je deze bidons sowieso waarderen. Eigenlijk een aanwinst dus voor iedere fietser, tenzij je wel van een modderig smaakje houdt… Heel veel meer kosten ze ook niet, in vergelijking met een gewone bidon.

Deze stevige Pro Team bidon van 600 milliliter heeft niet alleen een beschermende cap, het materiaal van de bidon zorgt er ook voor dat je water niet naar plastic gaat smaken.

En vergeet je telefoon niet…

Evoc Phone Case

Je dure telefoon laten verregenen is natuurlijk geen optie, en dat ding dan maar thuislaten ook niet. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat handige waterdichte wallets en cases die je telefoon beschermen. Zoals deze Evoc Phone Case.

Deze case heeft een speciale coating gekregen, waardoor hij je telefoon beschermt tegen iedere regenbui. Je hebt in het geval van deze Evoc Phone Case ook nog eens de keuze uit twee maten. 

In dit artikel lees je wat voor cases er daarnaast nog meer zijn. Let wel goed op, want de een is beter bestand tegen de regen dan de ander.

Foto bij intro: GripGrab