8 handige wallets voor je smartphone, pasjes en cash

8 handige wallets voor je smartphone, pasjes en cash

Maap x Bellroy Phone Pocket

Hou je het puur functioneel, dan kun je natuurlijk op pad gaan met een hersluitbaar plastic zakje. Maar er er zijn ook stijlvollere manieren om al je belangrijke spulletjes droog te houden op de fiets.

Dat je tijdens ieder ritje op pad gaat met een telefoon, wat geld, je pasjes en je sleutels is bijna een vanzelfsprekendheid. Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om alles los in je achterzakken te steken, of om je telefoon in een plastic zakje te bewaren. 

Maar mag het wel wat stijlvoller, en heb je bovendien geen zin om iedere keer drie rondjes door je huis te lopen voor je vertrekt? Dan is een handige case of wallet wellicht iets wat je zoekt. 

Die kun je van te voren klaarleggen, zodat je zeker weet dat je alles bij je hebt op de fiets. Daarnaast is je telefoon ook nog eens beschermd tegen regen en zweet.

Op zoek naar zo’n wallet? Hieronder vind je een overzicht van de fraaiste en handigste wallets die momenteel verkrijgbaar zijn.

Lezyne Phone Wallet

Lezyne Phone Wallet

Deze wallet van Lezyne houdt je telefoon droog, terwijl je hem gewoon kunt blijven bedienen als je de cover openklapt. Er is ruimte voor je pasjes en het vakje met een waterbestendige rits is er om bijvoorbeeld een sleutel in op te bergen. De Lezyne Phone Wallet is 145 x 100 x 25 mm en kost € 17,95.

Attaquer Pocket Pouch Black

Attaquer Pocket Pouch

De Attaquer Pocket Pouch is gemaakt van waterafstotend nylon, en heeft aan de binnenzijde een handig extra vakje met rits voor je pasjes en sleutels. De Pocket Pouch meet 155 x 95 x 15 mm en daarmee is hij volgens Attaquer groot genoeg om er ook nog een binnenbandje bij in te steken. De prijs van deze wallet is € 26,95.

Rapha Rainproof Essentials Case

Rapha Rainproof Essential Case

Met deze Rainproof Essentials Case met waterafstotende rits zijn al je belangrijke spulletjes veilig opgeborgen. De case van Rapha is niet alleen handig voor je (plus-sized) telefoon en pasjes, je zou hem ook goed kunnen gebruiken voor je binnenbandjes en kleine gereedschap. Een apart vakje met rits is handig om je sleutels in op te bergen. Deze plus-size versie is 170 x 90 x 20 mm en de prijs is € 30,-. Voor diezelfde prijs is er ook een kleinere variant verkrijgbaar.

CHPT3 Useful Not Technical Case

CHPT3 Case

De Useful Not Technical Case van CHPT3 is de ruimste case in dit rijtje, en zelfs geschikt voor een iPhone 11. Hij heeft aparte vakjes voor je telefoon, binnenbandje en gereedschap, en de cordura stof waarvan hij is gemaakt is degelijk, want ontwikkeld in het leger. De exacte maatvoering is 190 bij 115 mm, en je rekent er 22 pond (zo’n € 25,-) voor af in de webshop van CHPT3.

Evoc Phone Case

Evoc Phone Case

De Evoc Phone Case heeft een speciale waterdichte coating, waardoor je telefoon beschermd is tegen iedere regenbui. Een handige extra feature van deze case is dat je hem gemakkelijk aan de schouderband van een rugzak kunt hangen als je dat wilt, dankzij een klittenband-sluiting. 

De case van Evoc is in twee maten beschikbaar: 75 x 155 x 18 mm, of 80 x 160 x 20 mm, en de grootste variant is daarmee geschikt voor een iPhone X en Galaxy S8+. De prijs van deze case is € 25,-.

Topeak Cycling Wallet

Topeak Cycling Wallet

Je telefoon, cash, kaarten en sleutels kun je allen veilig opbergen in deze leren wallet van Topeak. Bovendien weet je zeker dat er niks over elkaar schuift, dankzij de indeling in vakjes. De maat van deze wallet is 156 x 86 x 17 mm, en de prijs is € 49,99-.  

GripGrab Cycling Wallet

GripGrab Cycling Wallet

Deze wallet van GripGrab is weerbestendig, en dus niet compleet waterdicht. Maar laten we eerlijk zijn: voor de meeste ritjes die je rijdt zal dat meer dan voldoende zijn. Het mooie van de Cycling Wallet is dat je je telefoon gewoon kunt blijven bedienen terwijl hij in de wallet zit. Met een afmeting van 138 bij 67 mm is hij bijvoorbeeld geschikt voor een iPhone 6, 7 of 8. De prijs van deze wallet is € 39,95.

Maap x Bellroy All-Conditions Phone Pocket

Maap x Bellroy Phone Pocket

Ook met deze slanke slanke case van Maap en Bellroy weet je zeker dat je telefoon onderweg droog blijft. De indeling in vakjes zorgt er bovendien voor dat er niks over elkaar gaat schuiven. De maat van de wallet is 156 bij 92 mm. Groot genoeg dus voor je iPhone 6 of 7, of vergelijkbare smartphones. Dat zowel de afwerking als het materiaal van topkwaliteit zijn, zie je ook af aan de prijs: € 109,- is namelijk wat hij moet kosten.

Foto bij intro: Maap x Bellroy