15 foto’s van fietstrips die je doen watertanden

15 foto’s van fietstrips die je doen watertanden

Taft Point, Yosemite Park.

De vakantietijd is de ideale periode om bijzondere fietstochten te maken. En ongeacht of je binnenkort een fietsavontuur in het verschiet hebt liggen, even wegdromen over geweldige fietstrips is altijd fijn. Gelukkig kan dat met deze heerlijke selectie. Maar pas op, de kans is groot dat je na het bekijken van de foto’s heel veel drang hebt om zelf op pad te gaan.

Ben je gek van fietsavonturen op geweldige locaties, dan zijn de bijbehorende Instagram-accounts absoluut het volgen waard.

Dat de natuurlijke schoonheid van Nieuw Zeeland moeilijk te overtreffen is, bewijst onderstaande foto van Jesse Carlsson in Kohaihai National Park.

Ook het ruige IJsland leent zich perfect voor een offroad bike trip die je nooit zult vergeten. Remi McManus in onderstaande foto weet daar alles van.

Zo kan Zweden eruitzien wanneer je besluit een bikepacktrip te gaan maken op je fatbike.

Jack Boffy geniet van het geweldige uitzicht vanuit zijn tent, na een klim met 2000 hoogtemeters over gravel, in Tajikistan. Begint je reisbloed al te kriebelen?

Wielerfotograaf Marcus Enno alias ‘Beardy McBeard’ fotografeert niet alleen de pro’s, maar legt ook op sublieme wijze zijn eigen avonturen vast. Zoals hier op de Gordon Dam, op zijn eigen Tasmanië.

Brazo de Hierro hoeft voor epische beelden zijn eigen land Spanje niet te verlaten. Dat bewijst ook deze foto, genomen vlakbij het klooster van Sant Miquel del Fai, in de provincie Barcelona.

Deze fantastische passage heet de Engineer Pass, vlakbij Silverton, Colorado. Zie jij jezelf er al fietsen?

Salzburg mag dan een populair wintersportgebied zijn, ook op de laatste dag voordat de sneeuw valt kunt je er ontzettend genieten.

Van de Oostenrijkse Alpen naar de Italiaanse Alpen: De Noor Evens Skår laat ons graag meegenieten van het grandioze uitzicht.

Zo ziet een zeer vroege ochtend in juli in de Franse Pyreneeën eruit. Al nieuwe vakantieplannen aan het maken?

In de categorieën ver van je bed en adembenemend: op fietsavontuur in Tibet. Met dank aan fotograaf Tim Bardsley-Smith.

Wel eens gefantaseerd over een ritje op Mars? Hoe dat er ongeveer uit zou zien zie je dankzij deze foto van Stephen Fitzgerald.

California Dreamin’… Dromen over California doe je zeker met deze foto genomen in Scotts Valley.

Hoe vaak zou jij deze berg op fietsen wanneer je in San Fransisco zou wonen? Het uitzicht vanaf Mount Tamalpais kan je in ieder geval nooit gaan vervelen.

Deelnemers aan het gravel-event Robidoux Quick & Dirty krijgen deze prachtige route voorgeschoteld. Niet verkeerd, dat West Nebraska…

Tot slot kun je nog even wegdromen bij dit ultieme ‘king of the mountain gevoel’, met dank aan Kyle Thornhill. Locatie: Taft Point, Yosemite Park.

Foto bij intro: Dmitrii Vaccinium

Join the discussion