Hou het luchtig met deze wielrenschoenen van stof

Hou het luchtig met deze wielrenschoenen van stof

Giro Empire E70 Knit

Nog heel even, dan kunnen je thermo-handschoenen en nekwarmer voorlopig weer de kast in. Tegelijkertijd is dat ook het perfecte moment om je winterschoenen te verwisselen voor een zomers paar. Tegenwoordig kun je dan zelfs kiezen voor zeer comfortabele raceschoenen van stof. 

Het grote voordeel is natuurlijk dat ze een super ademend vermogen hebben. Maar daarnaast zijn ze ook nog eens erg comfortabel door de flexibele stof. Merken als Fizik, Giro en Scott brachten al een aantal modellen op de markt, en Rapha voegt daar nu een geweven paar aan toe.

Overweeg je een stoffen paar, dan is de lente uiteraard het ideale moment om ze te gaan dragen. Want schoenen voor mooi weer zijn het in principe wel. Tijdens een flinke plensbui hou je het niet lang droog, en ook als het flink koud is dan zijn de schoenen frisjes.

Dat neemt niet weg dat de schoenen vaak een speciale afwerking hebben gehad waardoor ze een stuk slijtvaster en duurzamer zijn dan ze in eerste instantie ogen. Om wat meer inzicht te krijgen in dit type schoenen, is het goed om er een aantal op een rijtje te zetten.

Giro Empire E70 Knit

Giro Empire E70 Knit

Deze gebreide versie van de Giro Empire zit naar het schijnt nog comfortabeler dan het origineel, terwijl de schoenen volgens Giro niet inleveren op steun en krachtoverbrenging op de pedalen. De gebonden TPU-ondersteunende skeletstructuur van het bovenmateriaal moet daar voor zorgen. Een speciale behandeling maakt het oppervlak waterafstotend, waardoor je de schoenen gerust met een sopje en spons kunt schoonmaken. De Empire E70 Knit heeft bovendien versterkte teen- en hielzones voor extra duurzaamheid en slijtvastheid.

De zool is gemaakt van carbon en de schoenen wegen 250 gram per stuk in maat 42,5. De Giro Empire E70 Knit is onder andere hier verkrijgbaar.

Fizik Infinito R1 Knit

Fizik Infinito R1 Knitted

Met de Fizik Infinito R1 heb je een absolute top-range schoen te pakken. De prijs onderstreept dat ook, maar wat je er voor terugkrijgt volgens Fizik, is het beste uit twee werelden. Niet alleen gaat het merk er prat op dat de schoenen super comfortabel zijn, de UD carbon buitenzool garandeert de maximale stijfheid die je van een raceschoen van dit kaliber verwacht. De schoenen wegen volgens Fizik slechts 248 gram in maat 42,5, en de dubbele BOA-sluiting zorgt ervoor dat de schoenen optimaal aansluiten op je voeten.

De afgebeelde Fizik Infinito R1 Knit is onder andere hier verkrijgbaar.

Rapha Pro Team Shoes

Rapha Pro Team Shoes

‘Made for comfort in the chaos’ zegt Rapha over zijn jongste model, de geweven Rapha Pro Team Shoe. De volledige toplaag van de schoen die uit één stuk bestaat, is gemaakt van een naadloze, waterafstotende stof. Verder heeft de schoen versterkte teen- en hielzones en een super stijve, lichtgewicht carbon-zool. De schoenen zijn voorzien van een BOA-sluiting en de tong van de schoenen heeft een speciale padding voor extra comfort. 

Opvallend verschil met andere stoffen schoenen: het materiaal van de Pro Team Shoes is geweven, in plaats van gebreid. Qua gewicht zijn de schoenen vergelijkbaar met bovenstaande Empire E70 en Infinito R1 modellen. In maat 42 weegt een schoen ongeveer 250 gram.

Uiteraard zijn de Rapha Pro Team Shoes verkrijgbaar in de webshop van Rapha.