Wielerfestival Cauberg is de eerste coronaproof toertocht

Wielerfestival Cauberg is de eerste coronaproof toertocht

Zuid-Limburg

Goed nieuws voor iedereen die zin heeft in een toertocht in het prachtige Zuid-Limburg. Het Wielerfestival Cauberg organiseert namelijk als allereerste in Nederland een toertocht die volledig ‘coronaproof’ is. Op 5 september staat-ie gepland, en aanmelden kan nu al.

Akelig leeg was hij de afgelopen maanden: de anders zo goed gevulde toerkalender van de NTFU. Een bittere pil voor alle liefhebbers, maar natuurlijk ook voor alle organisatoren voor wie alle voorbereidingen voor niks waren. Gelukkig gloort er inmiddels weer licht aan het einde van de tunnel. Al lijkt het ook nog ver weg voordat toertochten op een ouderwetse manier kunnen plaatsvinden.

De organisatie van het Wielerfestival Cauberg ging daar in ieder geval niet op wachten en stak de koppen bij elkaar om te brainstormen over alternatief, dat helemaal past in de nieuwe anderhalve-meter-samenleving. 

Het resultaat is een toertocht die de stempel coronaproof krijgt. En mocht de toertocht onverhoopt toch niet doorgaan – je weet het immers nooit – dan garandeert de organisatie ook nog eens dat iedereen zijn inschrijfgeld terugkrijgt. 

Routes

Hoe getraind of ongetraind je ook bent tegen die tijd maakt niet uit, want voor iedereen is er een geschikte afstand. Zelfs wanneer je liever over gravel rijdt dan op de weg, dan kom je in Zuid-Limburg aan je trekken. De routes over de verharde weg zijn 35, 60, 100 en 160 kilometer lang, terwijl gravel-liefhebbers kunnen kiezen voor 65 of 95 kilometer.

De start vind plaats bij het Shimano Experience Center in Valkenburg, terwijl je aan het einde van de toch finisht op de Cauberg zelf. Onderweg zul je uiteraard flink wat bekende beklimmingen uit de Amstel Gold Race tegenkomen. Iets wat bijna ook niet anders kan als je in Zuid-Limburg fietst. Natuurlijk staat er op de Cauberg een koud biertje op je te wachten of een andere versnapering, terwijl je geniet van het finisfeest. 

Coronaproof

Het Wielerfestival Cauberg lijkt aan alles gedacht te hebben om de toertocht coronaproof te maken. Zo start iedereen volgens specifieke starttijden, is alles extra ruim opgezet, en is er sprake van een bike through finish.

Ondanks alle maatregelen die zijn genomen, kunnen toch nog tweeduizend wielrenners deelnemen aan dit evenement. Maar de animo kon wel eens groot zijn, dus jezelf tijdig aanmelden is wellicht niet onverstandig.

Meer informatie over het Wielerfestival Cauberg vind je hier. En dat is ook de plek waar je moet zijn om je aan te melden.

Foto: Frans Berkelaar