Overzicht van de mooiste uitdagingen in 2024

Overzicht van de mooiste uitdagingen in 2024

Fietsplannen aan het maken voor het komende jaar? Dan ben je hier op de juiste plek. Dit overzicht bevat namelijk de leukste uitdagingen op de fiets waaraan je in 2024 mee kunt doen. 

Winterfiets Elfstedentocht

14 januari

Wat voor weer het ook is, de Tocht der Tochten voor fietsers is er ieder jaar weer om je in vast te bijten. Ga jij de uitdaging aan?
Meer info

Amstel Gold Race Toerversie

13 april

Geniet van het heuvellandschap en test je benen op alle bekende klimmen van de Amstel Gold Race. Deze uitdagende toertocht is niet voor niks een favoriet van velen.
Meer info

Race Around The Netherlands

27 april

Kan het jou niet extreem genoeg? Dan is de Race Around The Netherlands wellicht wat voor je. Deze volledig self-supported doe-het-zelf bikepacking race over 1900 kilometer (!) fiets je alleen of als duo.
Meer info

Hel van Twente

15 mei

Daag jezelf uit op de racefiets tijdens de Hel van Twente, en fiets dwars door het Twentse en Duitse land. Een gravelroute van 115 kilometer is er ook.
Meer info

Fietselfstedentocht

20 mei

Een ware klassieker van 235 kilometer, waar jaarlijks zo’n 15.000 fietsers aan meedoen. De start en finish zijn in Bolsward en de inschrijving start al op 1 december.
Meer info

Limburgs Mooiste

24-25 mei

Een prachtige uitdaging als je van Limburg en van hoogtemeters houdt. De langste afstand is 225 kilometer.
Meer info

Langste Dag Challenge

17 juni

Is er een mooiere manier om de langste dag te vieren, dan op de fiets? Wie zich opgeeft voor deze uitdaging van 300 kilometer, heeft meteen een mooi trainingsdoel in 2024.
Meer info

Climate Classic

21 juni

Tijdens de Climate Classic fiets je langs de denkbeeldige waterlijn die ontstaat als de waterspiegel te ver stijgt. Ga je voor de langste afstand, dan fiets je maar liefst 375 kilometer, dwars door Nederland.
Meer info

Coast to Coast Challenge 

29-30 juni

Eind juni kun je weer van kust naar kust fietsen, over 500 kilometer in 24 uur. Een uitdaging die je solo fietst, of als team.
Meer info

Grenspalenklassieker Xtreme Full Edition

15-16 juni

Vanuit Zeeland fiets je via de grensstreek naar het Drielandenpunt in Limburg. Er is een route voor de racefiets en de gravelbike, en je mag er een of twee dagen over doen. 
Meer info

Data, routes en condities kunnen veranderen. Check daarom altijd goed de website van de organisatie voor updates, en lees daar de precieze voorwaarden als je mee gaat doen.

Foto: Unsplash