Dit zijn in 2023 de trends in wielerkleding

Dit zijn in 2023 de trends in wielerkleding

Jezelf goed soigneren hoort bij het wielrennen. Ben je daarom toe aan een nieuwe outfit dit voorjaar, waarmee je in stijl je rondjes fietst? Check hier dan eerst nog even de belangrijkste trends qua wielerkleding.

Gekleurde broeken

Volgens de echte puristen is er maar een goede kleur voor een fietsbroek, en dat is zwart. Vind jij dat maar een tikje saai, dan tref je het dit seizoen! Want fietsbroeken zijn er meer dan ooit in heel veel kleuren.

Het enige nadeel van een gekleurde broek is dat je wel wat beter je best moet doen om je complete outfit te laten matchen. Maar dat heb je er waarschijnlijk graag voor over. Het fietspad fleurt er in ieder geval flink wat van op.

Zachte tinten

Over kleuren gesproken: zachte (aarde)tinten zijn in de mode dit jaar, en voorbeelden daarvan zijn beige, taupe en roestbruin.

De meest trendy kleur van 2023 is echter zacht paars (lavendel). Die kleur is namelijk uitgeroepen tot kleur van het jaar. Niet zo gek dus dat je de nodige paarse fietskleding terugziet dit jaar.

Duurzaam

Duurzamere fietskleding is gelukkig een ‘trend’ die al heel wat langer bestaat, en die hopelijk ook niet meer verdwijnt. Ook dit jaar kom je dus weer wielerkleding tegen van bijvoorbeeld organisch katoen, biologisch afbreekbare materialen en gerecycled polyester. 

Daarnaast focussen merken zich ook steeds vaker op een duurzamer productieproces, waarbij het milieu zo min mogelijk wordt belast en kleding zo lang mogelijk meegaat. 

Gelukkig betekent kiezen voor duurzaam niet dat je hoeft in te leveren op comfort of stijl. Steeds meer merken bewijzen dat.

Minimalistisch

De vrolijke patronen en grafische prints zijn (gelukkig) niet verdwenen dit jaar, maar van de meeste wielerkleding kun je zeggen dat het ontwerp behoorlijk clean en minimalistisch is. Met veel effen kleuren en subtiele logo’s, die zorgen voor een stijlvolle uitstraling.

Afgeleid van de profs 

Waarom zou je voor minder gaan dan het allerbeste? De materialen en de afwerking van de huidige wielerkleding zijn vaak van een hoog niveau en direct afgeleid van de kleding van de profs. Ook qua pasvorm. De kleding is vaak nauwsluitend, met strakke, naadloze mouwen en minimale kragen bijvoorbeeld.

Hoeft het van jou niet zo aero, dan zijn er uiteraard ook alternatieven. Kleding die wat ruimer zit, maar die je hetzelfde comfort geeft. De perfecte outfit als je gaat gravelen, toeren of bikepacken bijvoorbeeld. 

Foto bij intro: Pexels