Tip voor het paasweekend: Tour de Haute Veluwe

Tip voor het paasweekend: Tour de Haute Veluwe

Radio Kootwijk

Heb jij nog geen fietsplannen dit paasweekend, maar lijkt het je wel wat om een prachtige route over de Veluwe te fietsen? Dan is de Tour de Haute Veluwe wellicht precies wat je zoekt. Op zaterdag 16 april vindt deze klassieker onder de toertochten weer plaats vanuit Bennekom. 

Wat de Tour de Haute Veluwe zo speciaal maakt? Ten eerste de route natuurlijk, die je meevoert over de mooiste wegen van de zuidelijke en oostelijke helft van de Veluwe. Daarnaast heeft deze toertocht ook nog eens het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’ gekregen van de NTFU. Waardoor je een tot in de puntjes geregelde toertocht mag verwachten.

Vier afstanden zijn er, waaruit je zaterdag kunt kiezen. En of je nu gaat voor 80, 110, 115 of 150 kilometer, het landschap is in alle gevallen gevarieerd, met flink wat hoogteverschillen en goede horecavoorzieningen onderweg. 

Afhankelijk van de route die je kiest, fiets je bovendien over de Posbank en/of via Radio Kootwijk. Het allerlaatste deel van de route gaat over de hellingen bij Oosterbeek en Doorwerth, welke route je ook kiest. Onderweg zijn er ook nog eens meerdere verzorgingsposten, om even op adem te komen.

Ook al is de Tour de Haute Veluwe na 23 jaar inmiddels een echte klassieker, je kunt na al die jaren nog steeds genieten van de rust en ruimte die je krijgt tijdens deze toertocht. Een massale drukte is het namelijk nooit.

Ter plaatse inschrijven op 16 april is mogelijk, maar doe je dat van te voren online, dan ontvang je de route ook als GPX-bestand.  

Online inschrijven voor de Tour de Haute Veluwe kan tot 15 april, 23:00 uur, op deze plek. En uiteraard lees je daar ook alle verdere informatie. 

Foto: In de Kopgroep