Vive le Tour: deze tochten maken er een Frans feestje van

Vive le Tour: deze tochten maken er een Frans feestje van

De Tour de France beleef je niet alleen op tv, maar ook op de fiets als je meedoet aan een van deze speciale toertochten.

Rondje Wielercafés in de Tour

zondag 30 juni 2024 • Doetinchem

Deze zondag kun je al meedoen aan een Rondje Wielercafés in de Tour. Zoals de naam al doet vermoeden fiets je tijdens deze toertocht langs meerdere wielercafés. Heel toepasselijk is de start bij wielercafé Parijs is nog ver in Doetinchem. Vervolgens fiets je een mooie route van 70, 90 of 130 kilometer. Gefinisht? Dan kun je heerlijk onderuitzakken met een drankje, terwijl je op het scherm de Tour volgt.

Je kan je op deze plek opgeven tot 29 juni. Daar lees ook meer over deze toertocht.

zonnebloemen

Tour d’Utrecht

zondag 7 juli 2024 • Utrecht

Negen jaar geleden startte de Tour de France in Utrecht, en sinds die tijd vindt jaarlijks deze toertocht plaats. De Tour d’Utrecht brengt je in Franse sferen, met een gezellig wielerdorp waar je de Tour uiteraard op een groot scherm kunt kijken. Je hebt de keuze om 70, 110 of 150 kilometer te fietsen. 

Online inschrijven kan op deze plek en daar lees je ook meer info. 

Le Tour Ride 

zondag 21 juli 2024 • Amsterdam

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de Tour de France in Amsterdam van start ging. Om dat te vieren is er deze speciale toertocht in Franse stijl. De start is vlakbij het Olympisch Stadion, daar waar de Tour in ’54 ook van start ging. De eerste kilometers volg je bovendien de route van die eerste etappe. Na een prachtige rit kun je tot slot genieten van de etappe Monaco – Nice, op het grote scherm.

Wil je meedoen aan Le Tour Ride? Dan vind je hier alle info

Toerversie Rotterdam

zondag 11 augustus 2024 • Rotterdam

Het kan je niet ontgaan zijn: de Tour de France Femmes start dit jaar in Rotterdam. Om dat te vieren is er een speciale toertocht, op zondag 11 augustus. Starten doe je vanaf de Erasmusbrug, en vervolgens fiets je onder andere over het autovrije parcours van de tijdrit in Rotterdam. Je hebt maar liefst de keuze uit vijf afstanden, van 25 tot 150 kilometer. 

Benieuwd naar deze toertocht? Hier kun je je aanmelden en meer lezen

Foto’s: Unsplash en Pexels