5 toertochten langs bloemen en bloesems

5 toertochten langs bloemen en bloesems

tulpenveld

De komende weken is het weer volop genieten van het voorjaar. Maar wat geeft nou echt een ultiem lentegevoel? Juist, fietsen door een zee van bloemen en bloesems! In de Bollenstreek bijvoorbeeld, of in de Flevolandse polders. 

Genieten van alles wat bloeit doe je onder andere tijdens deze vijf toertochten die binnenkort weer op de agenda staan.

Lek en Lingetocht

Zaterdag 16 april, Cothen (Utrecht)

Grote kans dat je tijdens de Lek en Lingetocht weer kunt genieten van de fruitbomen in volle bloei. De route door het mooie, landelijke rivierengebied is uitgepijld, en je hebt maar liefst de keuze uit drie afstanden: 40, 75 en 110 kilometer. De oversteek met de pont is inbegrepen bij deze tocht, net als iets lekkers voor onderweg.

Meer informatie over deze tocht vind je op de site van de organisator: WTC Cothen.

Ronde van Noord-Holland

Zaterdag 23 april, Alkmaar, Hoorn, Purmerend (Noord-Holland)

De Ronde van Noord-Holland is bij heel wat wielrenners al jaren een favoriet in het voorjaar. Tijdens de tocht geniet je dan ook van de groene polders, de historische stolpboerderijen en de karakteristieke dorpen van Noord-Holland. En niet te vergeten de tulpenvelden, met een beetje geluk!

Zowel in Alkmaar, Hoorn als Purmerend kun je starten, en er zijn drie afstanden: 80, 110 en 160 kilometer. Meer informatie over deze tocht vind je hier.

Tulpen Classic

Zaterdag 23 april, Urk (Flevoland)

De mooiste tijd om door de Flevolandse polder te fietsen? Dat kon wel eens het voorjaar zijn, wanneer alle tulpenvelden weer in bloei staan! Met een beetje geluk is dat ook op deze zaterdag het geval, tijdens de 13e Tulpen Classic in de Noordoostpolder.

Net als vorig jaar is de Tulpen Classic deze keer geen echte toertocht, maar een route die je zelfstandig fietst, met behulp van een GPX-bestand. Zodoende kun je in principe het begin- en eindpunt van de route ook zelf bepalen.

Meer informatie over deze routes van 70, 103 en 130 kilometer vind je hier.

tulpenveld

Kop van NH Bollentocht

Zondag 24 april, Hoorn (Noord-Holland)

Al fietsend genieten van de geuren en kleuren van tulpen, hyacinten en narcissen? Dan moet je in West-Friesland zijn! Wanneer het meezit dan staan de velden weer in bloei op zondag 24 april, tijdens de Kop van NH Bollentocht. De route voert over rustige wegen en karakteristieke dijken, in een prachtige weidse omgeving die West-Friesland zo kenmerkt.

Inschrijven of meer lezen over deze toertocht? Hier vind je alle info.

Rijn en Lingetocht

Zondag 1 mei, Driebergen (Utrecht)

Tijdens de Rijn- en Lingetocht fiets je dwars door het vlakke rivierengebied, in de prachtige omgeving van Driebergen. Waarbij je niet alleen de gebouwen van de Hollandse Waterlinie kunt aanschouwen, maar als het meezit ook de bloeiende fruitbomen.

Doe je mee, dan kun je maar liefst kiezen uit vijf afstanden. De route kun je volgen met je GPS of op papier, en de oversteek met de pont is is inbegrepen.

Meer informatie over deze tocht vind je op de site van de Driebergse Tourclub.

Foto’s: Unsplash