Hier kun je dit weekend dokkeren in Roubaix-stijl

Hier kun je dit weekend dokkeren in Roubaix-stijl

Zin om zelf een vleugje Parijs-Roubaix te ervaren dit weekend? Meld je dan aan voor een van deze tochten in Heino, Drachten of Deventer.

Zondag is het weer tijd voor de helleklassieker Parijs-Roubaix. Aan voorbeschouwingen daardoor geen gebrek. Maar wil je echt in de stemming komen? Dan ga je zelf dokkeren natuurlijk, over de mooiste en meest uitdagende klinkerwegen van ons land.

Hier zijn drie ‘helse tochten’ waar je op zaterdag en zondag aan mee kunt doen. 

Orbea Omloop van Salland

zaterdag 6 april • Heino • 75 km

Een dag voordat de hel losbarst in Noord-Frankrijk, kun je zelf vol aan de bak in de Orbea Omloop van Salland. Dankzij flink wat uitdagende klinkerwegen rondom Heino en heb je binnen de kortste keren het Roubaix-gevoel te pakken. De route van 75 kilometer kun je volgen via GPS, maar ook via pijlen. 

Jezelf inschrijven kan hier tot 5 april, jezelf ter plekke inschrijven kan ook.

Friesche Vlaanderentocht

zaterdag 6 april • Drachten • 75 – 110 km

Vlaamse en Franse kasseien ga je niet zien tijdens de Friesche Vlaanderentocht. Maar dokkeren kun je wel degelijk in het noorden, met dank aan de Friese klinkers die op je liggen te wachten. En ook die zijn niet mals. Je kunt heerlijk losgaan dus deze zaterdag, over wegen met weinig verkeer. 

De route is alleen via GPS te volgen, en online inschrijven is mogelijk tot 5 april.

Klinkers Karren

zondag 7 april • Deventer • 100 km

Klinkers Karren is een social ride georganiseerd door Riesewijk Tweewielers in Deventer. Deze prachtige uitdaging over Sallandse en Twentse klinkerwegen fiets je dus niet alleen, maar in een groep van ongeveer twaalf personen. Onderweg wachten je flink wat pittige stroken, zoals de ‘Sallandse Mons-en-Pévèle’ bij Kasteel Weldam en de kasseiklim van de Markelerberg. Uitgefietst? Dan kun je in café De Hip genieten van Parijs-Roubaix op een groot scherm.

Doe je mee, schrijf je hier dan in. Dat kan tot 6 april.

Foto’s: Pexels