Op deze 5 plekken kun je heerlijk toeren met Hemelvaart

Op deze 5 plekken kun je heerlijk toeren met Hemelvaart

Zin in een mooi rondje op de fiets deze Hemelvaart? Meld je dan aan voor een van deze toertochten!

De weersverwachting voor deze Hemelvaartsdag is gunstig. Grote kans namelijk op een droge dag, met een prima temperatuurtje van zo’n 16 tot 20 graden. Ideale omstandigheden als je met de racefiets flink wat kilometers wilt maken. Zoek je nog een mooie route? Doe dan mee aan een van deze vijf toertochten!

16 Dorpentocht

Joure • 25 – 75 – 120 – 150 km

In Friesland kun je genieten van water, bos en weilanden tijdens de 16 Dorpentocht, terwijl je fraaie Friese dorpjes passeert. En je kunt letterlijk alle kanten op, want er zijn maar liefst vier routes uitgepijld rondom Joure. Echte kilometervreter? Dan ga je natuurlijk voor de Flandrientocht van 150 kilometer!

Doe je mee aan de 16 Dorpentocht, dan steun je ook nog eens de Maag Lever Darm Stichting.

Meer informatie vind je hier.

BdR Hemelvaartsride

Nijkerk • 45 – 80 – 130 km

De kenners weten het: op de Veluwe is het prachtig toeren. Met de routes van de BdR Hemelvaartsride zit het ook wel goed dus. De route van 45 km brengt je naar Ermelo, de route van 80 km gaat langs Radio Kootwijk en de langste route van 130 km loopt via het prachtige Hoenderloo en Loenen. En een gravelroute van 70 km is er ook nog. Nagenieten doe je vervolgens op het terras als je wilt, met een hapje en drankje én met live-muziek!

Nagenieten doe je vervolgens op het terras als je wilt, met een hapje en drankje én met live-muziek!

Alle info over deze toertocht vind je hier.

Gerard Vianen Classic

Kockengen • 35 – 60 – 100 km

Tijdens de Gerard Vianen Classic geniet je van een uitdagende route dwars door het Groene Hart, over de mooiste paadjes. En wie weet ga je zelfs naar huis met de bolletjestrui, want ook daar wordt om gestreden deze dag. De toertocht eindigt met een klein feestje in Kockengen, waarbij je uiteraard het verloren vocht weer kunt aanvullen. Als deelnemer steun je ook nog eens het Daniel den Hoed Fonds. 

Hier lees je alle details over deze toertocht.

LBL tocht

Langenboom • 95 – 125 km

Luik-Bastenaken-Luik? Nee, Langenboom-Berg en Dal-Langenboom! Ietsje noordelijker dus, maar wel met de nodige hoogtemeters. Met name de langste route van de LBL tocht is een echte klimtocht, waarbij je onder meer de de Stekkenberg, Tivoli, en Oude Holle Weg aandoet. Tussendoor geniet je van de prachtige natuur van onder meer het natuurgebied De Vilt en het Maasdal. 

Op deze plek lees je meer over deze toertocht.

Noorderrondrit op de fiets

Loppersum • 35 – 85 – 145 km

De eerste Noorderrondrit werd al in 1978 verreden, en dus mag je deze schaatstocht op de fiets gerust een klassieker noemen. Ook dit jaar fiets je weer langs de mooiste plekjes van de provincie, terwijl je zoveel mogelijk de originele schaatsroute volgt. De routes kun je volgen via pijlen en gps en je hebt de keuze uit drie afstanden.

Meer informatie over de Noorderrondrit vind je hier.

Foto: Pexels