Ga jij ook dauwtrappen morgen? Hier zijn 4 tips

Ga jij ook dauwtrappen morgen? Hier zijn 4 tips

zonsopkomst

Mooie tradities zijn er om in ere te houden, en dauwtrappen valt zeker in die categorie. Mocht jij morgen nog geen fietsplannen hebben, dan weet je dus wat je te doen staat… Vroeg de fiets op voor een heerlijk rondje! 

Mocht je nog denken dat dauwtrappen alleen iets is voor wandelaars, dan heb je het mis. Ja, van oorsprong was dat ooit het idee: met je blote voeten door de dauw trappen als de zon opkomt. Dat zou ook nog eens erg gezond zijn, dachten we toen. Maar die traditie is inmiddels behoorlijk geëvolueerd. Je mag dus ook gewoon een rondje fietsen, en je fietsschoenen aanhouden… Da’s een meevaller!

Wel is het de bedoeling natuurlijk dat je vroeg op pad gaat. Het liefst als de zon net opkomt. Dat maakt het bovendien extra bijzonder. 

Verder nog wat tips nodig? Wanneer je het op de volgende wijze aanpakt, dan kan het dauwtrappen niet misgaan.

Spreek af

Hoe meer zielen hoe meer vreugd, is het motto van dauwtrappen. Oftewel, maak er een gezellig uitje van! Pols vandaag dus nog even bij je fietsvrienden wie er morgen meegaat voor een bijzonder rondje.

Zet alles gereed

Geen ochtendmens? Wees dan slim en leg alvast al je fietsspullen klaar. Op die manier weet je zeker dat je binnen no time op de fiets zit, zonder ergernissen en strubbelingen. Heel belangrijk, want je dauwtraprondje moet natuurlijk wel ontspannen beginnen…

Dauwtrappen is vroeg opstaan

Als je het doet, dan doe je het goed, en dat geldt ook voor het dauwtrappen. Dat wordt dus een wekkertje zetten voor morgenochtend. Een hint: de zon komt ongeveer op rond half 6…

Begin of sluit af met een goed ontbijt

Wie een flink eind gaat fietsen, moet ook goed ontbijten. Voor jou als wielrenner natuurlijk geen nieuwe info. En als je gaat dauwtrappen, dan mag je van je ontbijt gerust wat bijzonders maken. 

In dat kader is een gezamenlijk (tweede) ontbijt na het fietsen helemaal een goed idee. Niks in huis? Dan is het slim om daar vandaag al wat voorbereidingen voor te treffen. En mocht je daar geen zin in hebben, dan kun je natuurlijk ook luxe gaan ontbijten buitenshuis. Dauwtrappen doe je tenslotte maar eens per jaar, moet je maar denken.

Foto’s: Unsplash