Terug van weggeweest: de Tecklenburg Rundfahrt

Terug van weggeweest: de Tecklenburg Rundfahrt

Na twee jaar afwezigheid kan hij op 28 mei eindelijk weer plaatsvinden: de Tecklenburg Rundfahrt. En dat is goed nieuws, want de deze toertocht door het Teutoburger Wald is een klassieker én een echte aanrader als je hem nog nooit gefietst hebt.

Het kan haast niet anders, of je hebt wel eens van de Tecklenburg Rundfahrt gehoord. Deze toertocht vanuit Ibbenbüren wordt namelijk al voor de 33e keer gehouden. Menig wielrenner rijdt ‘m ook nog eens jaarlijks, en dat wil wat zeggen.

De toertocht werd recent zelfs zo populair, dat de organiserende vereniging FTC CC75 uit Nijverdal moest besluiten om het aantal deelnemers te beperken. Tegenwoordig mogen er daardoor maximaal 2.500 fietsers meedoen.

Voor jou een voordeel als je meedoet, want daardoor kun je nog meer genieten van de route en de omgeving. En met die omgeving zit het wel goed. Wat je krijgt voorgeschoteld namelijk zijn verkeersluwe wegen langs velden en door bossen. Met de nodige venijnige klimmetjes, soms tot wel 25 procent.

Flink wat hoogtemeters

Geen wonder trouwens dat de Tecklenburg Rundfahrt vaak wordt vergeleken met de toertocht van de Amstel Gold Race en Limburgs Mooiste. Fiets je de langste route, dan krijg je maar liefst 2.400 hoogtemeters voor je kiezen. De Tecklenburg Rundfahrt moet je daarom niet onderschatten.

Doe je mee, dan heb je de keuze uit 100, 130 of 160 kilometer. En welke uitgepijlde route je ook kiest, de verzorging onderweg is prima dankzij de aanwezige pauzeposten. 

Overweeg jij om mee te doen? Denk er dan aan dat je alleen kunt meedoen via voorinschrijving. En die sluit in principe op 21 mei, tenzij het maximaal aantal deelnemers eerder is bereikt.  

Meer informatie over de Tecklenburg Rundfahrt vind je hier. En inschrijven voor deze tocht kan op de site van Fietssport.

Foto: David Dvoracek