3 stijltips die het verschil maken op de fiets

3 stijltips die het verschil maken op de fiets

Je gaat er waarschijnlijk niet veel harder van fietsen. En toch kan het zijn dat je nog wat stijladvies zoekt als wielrenner. Gewoon voor de moraal, of simpelweg omdat je er graag goed uitziet op de fiets. Geen probleem, want met deze drie gouden tips gaat dat zeker lukken.

Zijn de meeste wielrenners ijdel, met hun geschoren benen, en altijd geneigd om even in een etalageruit te kijken als ze de kans hebben? Knap lastig om dat te ontkennen natuurlijk. 

Afzien op de fiets hoort bij het wielrennen, maar er is een grote kans dat je dat graag doet in stijl. Begrijpelijk, het oog wil namelijk ook wat. En wie weet krijgt je moraal ook nog een boost, waardoor je als bonus ook nog wat harder gaat trappen.

Tip 1: het belangrijkste is niet je kleding, maar je positie op de fiets

Je kunt de coolste wielerkleding dragen, van Rapha, MAAP of Pas Normal Studios, maar als je houding op de fiets niet in orde is, dan oogt het nog steeds niet zo goed. Je positie op de fiets luistert nauw, en wil je die verbeteren dan moet je daar bewust aandacht aan besteden. 

Koop je een nieuwe fiets, of begin je net met wielrennen, laat je dan goed opmeten en goed op de fiets zetten middels een bike-fitting. Dat ziet er niet alleen beter uit wanneer je op de fiets zit, je kunt er ook nare klachten mee voorkomen. Bovendien bestaat de kans dat je er ook nog wat harder van gaat fietsen.

Voor de rest draait het ook om souplesse, en die krijg je vooral door veel uren te maken op de fiets.

Tip 2: heb oog voor detail, en let op het totale plaatje

De keuze is reuze als het op wielerkleding aankomt. Toch is het geen goed plan om zomaar wat coole kleren op te rapen links en rechts om vervolgens op je fiets te springen. 

Stijl zit hem juist in de details. Een shirt dat precies op maat is, een helm die matcht met de rest van je kit, en een zonnebril die past bij je gezicht. 

Wat je bovendien zoekt is een stijlvolle combinatie van kleding die tezamen goed werkt. Je sokken en je zonnebril zijn dan de items waarmee je het plaatje afmaakt. 

Tip 3: bepaal je eigen stijl

Staar je niet blind op de laatste mode en de trends, maar bepaal je eigen stijl. Het liefst een stijl natuurlijk die bij je past en die je karakter reflecteert. 

Daarmee voorkom je niet alleen dat je er zo uitziet als iedere wielrenner, je straalt er ook meer mee uit. Ga voor een laid back look als je meer het relaxte type bent bijvoorbeeld, of voor een casual look als je vooral die woon-werkforens bent.

Los van deze tips geldt natuurlijk vooral: trek de kleding aan waar jij je goed in voelt en wees jezelf. Dan komt het met de rest vanzelf wel goed. 

Foto: La Passione Cycling Couture