Tip: de Social X-Mas Ride voor Serious Request

Tip: de Social X-Mas Ride voor Serious Request

Hou jij wel van een uitdagende gravelrit waarmee je ook nog eens een goed doel steunt? Noteer dan meteen 19 december in je agenda, want dan kun je meedoen aan de Social X-mas Ride voor Serious Request.

Ook dit jaar organiseert 3FM in de aanloop naar kerst weer een Serious Request. En als alles mag doorgaan dan is er voor het eerst in jaren weer een Glazen Huis waar je middels een donatie platen kunt aanvragen. Het goede doel dit jaar is het behoud van de regenwouden in Zuid-Amerika, en de stad waar de dj’s zichzelf opsluiten is Amersfoort.

Natuurlijk zijn er weer tal van acties bedacht om geld in te zamelen, en de Social X-mas Ride van Keistad Fietsfestival is er daar eentje van. Ben jij niet vies van een uitdagende gravelrit? Dan is deze tocht de perfecte manier om Serious Request te steunen dit jaar.

Jong en oud

Het mooie van deze actie is dat hij geschikt is voor jong en oud. Er is een family ride namelijk van 30 kilometer die je meeneemt naar de mooiste plekjes van Amersfoort, en daarnaast is er een uitdagende gravelroute van 55 of 85 kilometer. 

Onderweg is er ook nog eens een verzorgingspost met eten en drinken, zodat je niet met een lege tank komt te staan. En zodra je finisht in de Nieuwe Stad, dan wacht er een heerlijke warme hap en een Koerspret-biertje op je. De allerkleinsten kunnen daarnaast marshmallows roosteren boven een vuurtje. 

Glazen Huis

Met een volle maag kun je tenslotte ook nog een kijkje nemen op de Oliemolenhof, waar Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen dit jaar hun plaatjes draaien in het Glazen Huis. Je fiets die kan je eventueel parkeren in de bewaakte fietsenstalling.

Lijkt deze Social X-mas Ride je wel iets, dan kun je nu al een ticket kopen om deel te nemen. Deelname aan de familierit kost 10 euro, en een ticket voor de graveltocht van 55 en 85 kilometer is 25 euro. Uiteraard is de volledige opbrengst voor Serious Request. 

Tickets bestel je hier, en daar lees je ook meer informatie over deze tocht. Zodra je een ticket hebt gekocht dan ontvang je vanaf 16 december de gpx-route in je mail.

Foto: Coen van de Broek