Deze fietscafés organiseren wekelijks een social ride

Deze fietscafés organiseren wekelijks een social ride

Fietscafé Spaak

Het voorjaar lonkt, en dus is het weer de hoogste tijd om kilometers te maken. Geen zin om alleen op pad te gaan? Deze fietscafés organiseren wekelijks een gezellige social ride!

Fietscafé Spaak (Groningen)

Elke zaterdag en zondag is er een Spaakrit vanuit Fietscafé Spaak in Groningen. Deze Spaakritten starten in principe om tien uur en deelname is gratis. Doorgaans vertrekken er meerdere groepen, ingedeeld op snelheid. Je kan dus zelf kiezen welke snelheid het beste bij je past.   

Tip: kom wat eerder zodat je rustig kennis kunt maken met andere deelnemers. Dan heb je ook nog de tijd om te genieten van een kop koffie of thee!

Meer informatie over de Spaakritten vind je hier. Fietscafé Spaak vind je daarnaast uiteraard op de bekende socials.

Fietslokaal De Meet (Deventer)

Iedere woensdagavond organiseert Fietslokaal De Meet een groepsrit. Deze ‘De Meet Ride’ is voor iedereen, of je nou beginner bent of een fanatieke fietser. De afstand en de route varieert per week, en de snelheid wordt in overleg bepaald. 

Op de website en socials van Fietslokaal De Meet blijf je eenvoudig op de hoogte over deze ritten.

Cyklist (Eindhoven)

Ook het Eindhovens wielercafé Cyklist organiseert wekelijks een social ride waaraan je mee kunt doen. Iedere maandag is er namelijk Robert’s Monday Ride, om negen uur ’s ochtends. Een kwartiertje eerder verzamel je bij het café. 

Naast deze wekelijkse tocht is er iedere maand ook nog een uitgepijlde tocht die je ook via GPS kunt volgen. Wil je de exacte data en tijden weten, check dan de agenda van Cyklist.

Van Deventer (Haarlem)

Woon je niet heel ver van Haarlem, of ben je toevallig in de buurt, dan kun je met je racefiets ook aanhaken tijdens de Saturday Social Rides van wielercafé Van Deventer. Om 10 uur is het vertrek, en de tochten zijn zo’n 60 kilometer. Het café organiseert daarnaast ook nog een trainingsrit op dinsdagavonden (als het langer licht is). 

Meer details en hoe je meedoet, lees je hier.

Rapha (Amsterdam)

Ook bij Rapha in Amsterdam kun je wekelijks aanhaken voor een social ride. Vaste momenten waarop je kunt meefietsen zijn de woensdag-, zaterdag- en zondagochtend.

In de agenda van de winkel en het café lees je meer over de afstand en de gemiddelde snelheid van iedere rit. Let op: sommige ritten in deze agenda zijn openbaar, andere alleen voor clubleden van de Rapha Cycling Club. In de beschrijving van iedere rit lees je daar meer over.

Foto’s: Fietscafé Spaak, Fietslokaal De Meet, In de Kopgroep, Unsplash