Sallands Mooiste is terug met nieuwe (gravel)routes

Sallands Mooiste is terug met nieuwe (gravel)routes

Twee jaar was er door de pandemie geen toertocht mogelijk. Maar stilzitten deed de organisatie van Sallands Mooiste in die tijd zeker niet. Hierdoor kun je zondag genieten van een aantal vernieuwde routes, en deze keer ook op je gravelbike.

Wat fietsen in Salland zo mooi maakt? Als je er één keer hebt gefietst, dan weet je daar alles van. De mooie dorpjes, de afwisselende natuur en de rust en ruimte zijn stuk voor stuk kenmerkend voor deze streek. 

Maar bij Salland denk je als fietser natuurlijk ook aan de Sallandse heuvels. En ook al zijn de routes dit jaar vernieuwd, reken er maar op dat je weer flink wat hoogtemeters kunt maken onderweg.  

Dat geldt helemaal als je meedoet aan de tocht van 140 kilometer. Is die uitdaging je iets te gortig, dan kun je ook nog kiezen voor de route van 75 of 100 kilometer. 

Graveltocht

Nieuw dit jaar is dat je ook de mooiste gravelwegen van Salland kunt verkennen. Drie verschillende routes heeft de Haarlese Wielerclub SaMo namelijk uitgestippeld: van 45, 80 of 120 kilometer. 

Deze graveltocht is trouwens een alternatief voor de mountainbiketocht die oorspronkelijk stond gepland. Maar die kan wegens het sluiten van de singletracks op de Sallandse Heuvelrug helaas niet doorgaan.

Extra goed geregeld

Nog een reden om mee te doen met Sallands Mooiste is dat alles tot in de puntjes is geregeld. En de kwalificatie ‘Extra goed geregeld’ van de NTFU onderstreept dat. 

Zo zijn er speciale ruimtes om je te douchen en om te kleden, en kun je veilig je fiets stallen. Daarnaast zijn er diverse verzorgingsposten onderweg en ook is er een gezellig wielerterras bij de start en finish in Haarle. 

Meer weten? Alle info over de routes vind je op de officiële website van Sallands Mooiste. En uiteraard is dat ook de plek om je in te schrijven. Doe dat wel voor zondag als je mee wilt doen, want inschrijven kan alleen online.

Foto bij intro: Sallands Mooiste