Alles over de Ronde van Vlaanderen Cyclo

Alles over de Ronde van Vlaanderen Cyclo

Ronde van Vlaanderen Cyclo

Wat is er nog mooier dan kijken naar de Ronde van Vlaanderen? Inderdaad, zelf als een echte Flandrien je benen testen op die iconische kasseistroken en hellingen.

Geen wonder dat heel wat wielerliefhebbers telkens weer uitkijken naar de Ronde van Vlaanderen Cyclo, oftewel We Ride Flanders. De Ronde is een prachtige uitdaging en jaarlijks weer een wielerfeest waar duizenden wielrenners aan meedoen. 

Traditiegetrouw vindt de Ronde van Vlaanderen Cyclo plaats in hetzelfde weekend als de wedstrijd voor de profs. Een dagje blijven om op zondag ook de wedstrijd mee te maken is om die reden een aanrader. Dit jaar vindt de toertocht plaats op 30 maart, en meedoen kan nog steeds. 

Parcours

Doe je mee aan deze toerversie van de Ronde van Vlaanderen, dan heb je de keuze tussen vier afstanden: 75, 144, 179 en 257 kilometer. Bij de langste afstand fiets je net als de profs van Antwerpen naar Oudenaarde. In de overige gevallen is de start en finish in Oudenaarde.

Fiets je de langste afstand, dan bedwing je maar liefst 20 bekende hellingen en kasseistroken. Maar kies je voor een van de andere afstanden, dan is de uitdaging zeker niet minder groot! 

De hellingen die je onder meer passeert zijn de Koppenberg, Kanarieberg, Oude Kwaremont en Paterberg. Scherprechters waarop de profs jaarlijks strijden voor de winst en waarop ook jij je benen flink kunt testen. 

Nagenieten hoort er natuurlijk ook bij wanneer je de Ronde hebt volbracht. Een prima plek om dat te doen is het Peloton Café in het Centrum Ronde van Vlaanderen.

Paterberg
De Paterberg is een van de scherprechters tijdens de Ronde. (©kramon / Toerisme Vlaanderen)

Verzorging

Tijdens deze cyclo is het uiteraard belangrijk om je energie op peil te houden. Op iedere verzorgingspost kun je daarom weer op kracht komen met sportvoeding, sportdrank, water, bananen, koeken en wafels. 

Mocht je pech hebben, dan is er technische bijstand. Op iedere post kun je daarnaast ook terecht voor medische service. 

Ook heel handig is de sticker die je meekrijgt, voor op je bovenbuis. Daarop kun je eenvoudig zien welke hellingen en stroken je deze dag passeert, plus wanneer je een volgende verzorgingspost tegenkomt. 

Pendelbus

Verblijf je in Oudenaarde, en moet je ’s ochtends in Antwerpen zien te komen voor de start? Geen probleem, want tussen Oudenaarde en Antwerpen rijdt er een pendeldienst. Die gaat zowel ’s ochtends als ’s avonds. Uiteraard kan je fiets ook mee, in een fietsaanhangwagen. Hou er wel rekening mee dat je deze bus alleen kunt reserveren tijdens het inschrijven.

Heb jij wel zin in deze klassieker? Dan is dit de plek voor meer info, en om je in te schrijven.

Foto’s: Toerisme Vlaanderen