Fiets jij net als de profs de Ronde van Drenthe?

Fiets jij net als de profs de Ronde van Drenthe?

NK wielrennen 2021

Begin het wielerseizoen goed, en fiets net als de profs de Ronde van Drenthe op 11 maart.

Het nieuwe wielerseizoen is inmiddels in volle gang, waardoor je straks weer volop kunt genieten van koersen als Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen. Maar we mogen zelf ook weer van het voorjaar proeven natuurlijk! Hoe staat het met jouw vroege voorjaarsvorm?

De Ronde van Drenthe is de perfecte gelegenheid om dat te testen. Waarbij je ook nog eens in het spoor van de profs fietst. Deze toertocht vind namelijk plaats tijdens het Drentse Wielerweekend, waarin maar liefst drie koersen voor de profs op het programma staan.

Doe je mee aan de toertocht op zaterdag 11 maart, dan volg je veelal de route die de profs ook fietsen. Waardoor de VAM-berg en de Drentse keien uiteraard niet ontbreken. Niet alleen in de koers zijn die bepalend, ook jij kunt je daar testen wat je waard bent!

VAM-berg

Diverse routes liggen er op je te wachten in Drenthe, waarbij het rondje van 65 kilometer ideaal is om je seizoen rustig te beginnen. 

Zoek je een wat grotere uitdaging, dan zijn er ook routes van 120 en 150 kilometer. Als handbiker heb je daarnaast de gelegenheid om een route van 25 of 47 kilometer te fietsen. Starten en finishen doe je in alle gevallen in Hoogeveen.

Het fijne aan deze toertocht is het dat je zonder al te veel drukte van het Drentse landschap kunt genieten. Het aantal deelnemers ligt naar verwachting tussen de 500 en 1500 namelijk.

Wie NTFU- of KNWU-lid is, betaalt tijdens de voorinschrijving bovendien maar twaalf euro om deel te nemen. Na inschrijving ontvang je ruim op tijd de route als GPX-bestand, waarmee je de route fietst. Let op: de routes zijn dus niet te volgen via pijlen. 

Zie jij jezelf al dokkeren over de Drentse keien straks? Dan is dit de plek om je aan te melden. En daar lees je uiteraard ook meer info.

Foto’s: In de Kopgroep