Gravelen in Gelderland: Rock Solid komt er weer aan

Gravelen in Gelderland: Rock Solid komt er weer aan

Rock Solid

De beste remedie tegen de herfstblues? inderdaad, gewoon flink wat mooie ritten plannen de komende maanden. Bijvoorbeeld op je gravelfiets. Heel wat mooie tochten zitten er aan te komen dit najaar, en gravel-event Rock Solid is er daar eentje van. 

De herfst doet zijn intrede, en dus zou je kunnen besluiten om het even wat rustiger aan te doen. Maar waarom zou je eigenlijk wachten tot het voorjaar, of alleen maar op je fietstrainer gaan zitten?

In november kun je bijvoorbeeld ook gewoon de mooiste gravelwegen van Gelderland ontdekken. En nee, dat hoef je niet op eigen houtje te doen, want op 20 november vindt de derde editie plaats van Rock Solid. En deze keer is dat weer op de ouderwetse manier, zonder corona-maatregelen. 

Drie op maat gemaakte gravelroutes liggen er te wachten voor de deelnemers, van 90, 120 en 150 kilometer. En volg je een van die routes, dan zie je heel wat mooie plekken van de Gelderse Vallei, de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug.

Met de route zit het dus wel goed. Maar ook aan de verzorging is uiteraard gedacht. Onderweg wordt je voorzien van verse koffie, en er is technische ondersteuning wanneer dat nodig mocht zijn. Een professionele mechanieker is namelijk altijd in de buurt.

De start en finish zijn in de Rock City Brewpub in Amersfoort, en dat is ook de plek waar je met een ambachtelijk biertje gezellig kunt terugblikken op de tocht. Met uiteraard wat hartigs voor de stevige trek.

Tenslotte wordt je ook niet met lege handen naar huis gestuurd, want een goodie bag ligt ook nog op je te wachten wanneer je weer huiswaarts gaat.

Heb je hier wel oren naar, dan zijn er nog twee belangrijke dingen die je moet weten over Rock Solid. Voor deze tocht dien je te beschikken over fietsbanden met een breedte van minimaal 33 millimeter. En wil je meedoen, dan kun je je aanmelden vanaf maandag 25 oktober. 

Er is een maximaal aantal deelnemers van 200, dus wacht vooral niet te lang mocht je interesse hebben in deze tocht.

Meer informatie vind je op de website van TrueGrit, de organisators van Rock Solid.

Foto: True Grit / Michiel Maas