Review: Topeak MidLoader van 6 liter

Review: Topeak MidLoader van 6 liter

Topeak MidLoader Frametas

Als je serieuze bikepackplannen hebt, dan wil je waarschijnlijk niet zonder frametas op pad. Het is de perfecte tas namelijk voor kleinere spullen, waar je onderweg gemakkelijk bij kan. DeTopeak MidLoader van zes liter is wat dat betreft riant. Hoe hij beviel lees je in deze review. 

Even snel wat te eten pakken onderweg, omdat je honger hebt? Geen probleem met deze MidLoader van Topeak. Maar ook gereedschappen, een pompje of patronen en wat kleine kledingstukken passen er goed in.

Net zoals bij veel fietstassen, is de MidLoader van Topeak er in verschillende maten. Die van zes liter is lekker ruim. Ga je voor dit model, let er dan wel even op of hij ook goed in je frame past. De lengte van de tas is 54,5 centimeter. Zelf testte ik de tas op een fiets met framemaat 61. En dat paste precies.

Ondanks het ruime formaat van de frametas, kon ik nog wel twee extra grote bidons kwijt in mijn bidonhouders. Perfect dus.

Topeak MidLoader Frametas

Twee openingen

De Topeak MidLoader heeft aan beide zijden een rits over de gehele lengte. Daardoor kun je overal gemakkelijk bij. Wat uiteraard weer als nadeel heeft dat spullen er wat gemakkelijker uitvallen, als je de tas opent.

Boven de rits zit verder aan beide zijden een klep over de gehele lengte, om de rits te beschermen tegen de regen. Het nadeel van die kleppen is dat ze wat omhoog kunnen gaan staan als het behoorlijk hard wind. Bij normale weersomstandigheden had ik daar geen last van. 

Detail Topeak MidLoader Frametas

Indeling

De indeling van de Topeak MidLoader is verder simpel. Je hebt een grote ruimte voor al je spullen en dat is het. Je kunt er dus gemakkelijk een langwerpig voorwerp in kwijt.

Bevestiging

Op vijf verschillende punten hangt de frametas van Topeak in je frame. Aan de voor- en achterzijde met een riem, en aan de bovenbuis zit hij op drie punten vast met klittenband. Met zoveel bevestigingspunten blijft hij goed op zijn plaats zitten.

Die bandjes met klittenband zitten niet vastgenaaid aan de tas trouwens, maar lopen door een lusje. Je moet dus niet te hard aan één uiteinde trekken als je de tas vastmaakt.

Het vastmaken is verder heel eenvoudig, en spreekt eigenlijk voor zich. Het meest handig is het daarbij om eerst de tas op te hangen, en daarna pas te vullen. Maar dat is geen vereiste uiteraard.

Topeak MidLoader Frametas

Ervaring onderweg

De eerste keer dat ik met de MidLoader van Topeak ga fietsen maak ik de fout door hem te vullen tot hij behoorlijk bol staat. Daardoor raakt de tas regelmatig mijn benen onderweg. De tweede keer pak ik de tas daarom in met spullen die kleiner en smaller zijn, en dat helpt. 

Iedere frametas heeft daar ongetwijfeld last van, gezien zijn positie. En de kunst is om de tas dus niet overdreven vol te stoppen. Of in ieder geval te zorgen dat hij niet uitpuilt.

Je bidon pakken onderweg, om wat te drinken gaat uiteraard wat lastiger met een frametas onder je bovenbuis. Desondanks ging dat (dankzij mijn grote frame) nog net met twee extra grote bidons van 750 ml. 

Waarom ik koos voor deze MidLoader van Topeak? Eerlijk gezegd omdat ik al een stuur- en zadeltas had van hetzelfde merk, en die bevallen heel goed. Daarnaast is het natuurlijk fraai om een set tassen te hebben van hetzelfde merk.

Topeak MidLoader Frametas

Conclusie

Gelukkig stelde ook deze MidLoader niet teleur. De tas voelt net als de overige tassen van Topeak robuust, en is eenvoudig en degelijk aan je fiets te bevestigen. Het enige waar je dus op moet letten, is of de tas wel in je frame past.

Dat de kleppen boven de rits bij veel wind wat omhoog kunnen gaan staan, is een klein minpuntje. Maar om eerlijk te zijn stoorde het mij niet echt, aangezien het sporadisch gebeurde. 

Bij dit type frametas is het zoals gezegd verder erg fijn als hij zijn slanke vorm behoudt. Stop je er te grote spullen in, dan gaat hij bol staan en dan raakt hij al snel je benen.

Pluspunten

  • Stijlvolle tas
  • Eenvoudig te bevestigen
  • De stof is waterafstotend
  • Rits aan twee zijden

Klein minpunt

  • De kleppen gaan soms wat omhoog staan bij een harde wind.

Overige specificaties

  • Formaat: 54.5 x 13.5 x 6 cm
  • Gewicht: 337 gram
  • Kleur: zwart

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze Topeak MidLoader frametas van zes liter, dan is hij onder meer hier verkrijgbaar.

Foto’s: Topeak en In de Kopgroep.

Dit artikel bevat een affiliate link. Wanneer je iets koopt via deze link dan betaal je niks extra, maar je steunt In de Kopgroep er wel mee.