Getest: GripGrab Insulator Midseason handschoenen

Getest: GripGrab Insulator Midseason handschoenen

GripGrab Insulator Midseason handschoenen

Inmiddels is het zo koud dat je als wielrenner op de meeste dagen goede fietshandschoenen nodig hebt. Een perfect moment om de GripGrab Insulator Midseason handschoenen te testen.  

Het mooie van de GripGrab Insulator Midseason handschoenen is dat je ze op twee manieren kunt gebruiken. Ten eerste natuurlijk als enkel paar handschoenen op de wat frissere dagen, maar ze doen het ook erg goed als onderhandschoenen.

Aangezien het de laatste tijd meestal winters koud was, was dat een mooie kans om ze met name als onderhandschoenen te testen.

Een handschoen moet daar dun genoeg voor zijn, en bij deze GripGrab handschoenen is dat zeker het geval. De zachte, gladde stof aan de buitenzijde zorgt er bovendien voor dat je buitenste handschoen er gemakkelijk overheen glijdt. 

Pasvorm

De handschoenen zitten als gegoten, met dank aan de accurate maattabel van GripGrab. Wat ook onmiddellijk opvalt wanneer ik ze voor het eerst aantrek, is de zeer comfortabele zachte voering van fleece. Die zit bovendien stevig vastgenaaid in de handschoen, waardoor je geen gedoe hebt bij het uittrekken, en alles op zijn plaats blijft. Bij sommige handschoenen is dat wel eens anders.

GripGrab Insulator Midseason handschoenen

Ervaring onderweg

Tijdens mijn eerste test is het drie graden onder nul als ik vertrek, en dus is het geen overdreven luxe om de GripGrab handschoenen als onderhandschoenen te gebruiken. Met dubbele handschoenen aan kan ik het (vooral in het begin) net voldoende warm houden. 

Wanneer ik handschoenen draag, dan heb ik altijd wel snel last van klamme handen. Wat er voor zorgt dat m’n handen na verloop van tijd wat verder gaan afkoelen.

Ook met deze handschoenencombinatie is dat het geval, maar echt oncomfortabel wordt het gelukkig niet. De GripGrab handschoenen vangen het zweet aardig goed op.

Sterke punten

Behalve dat je ze goed als onderhandschoenen kunt gebruiken, zijn de handschoenen natuurlijk ook geschikt voor de wat minder koude dagen. In dat geval heb je als voordeel dat je ze gemakkelijk in je achterzakken bewaart wanneer je onderweg verder opwarmt.

Ook fijn is de zachte stof op de duimen, waarmee je gemakkelijk wat zweet afveegt. Daar moet alleen geen klittenband op komen merk ik per ongeluk, want dan blijft de stof ontzettend goed kleven.

De handschoenen hebben verder een handige siliconen coating aan de palmzijde, voor extra grip. Wie wel eens met gewone handschoenen heeft gefietst op een racefiets, weet dat dit geen overdreven eigenschap is. Die siliconenlaag zit ook op de wijs- en middelvinger, zodat je meer grip hebt bij het schakelen.

GripGrab Insulator Midseason handschoenen
De coating van siliconen geeft je extra grip.

Een speciaal stukje stof op de punt van je duim moet er voor zorgen dat je nog steeds je telefoon kan bedienen. Een aardige feature, en vooral handig als je de telefoon wilt opnemen. Voor andere handelingen kun je toch nog steeds het beste je handschoen uittrekken.

De reflecterende print op de handschoenen is natuurlijk ook een fijne extra. Zo kunnen andere verkeersdeelnemers ook beter zien dat je een hand uitsteekt wanneer je afslaat.

Conclusie

De GripGrab Insulator Midseason handschoenen bevallen dus erg goed in de praktijk. Ze zijn dun en erg licht, maar houden toch je handen warm als het niet al te koud is. Bovendien zitten ze erg comfortabel door de zachte voering en de elastische stof.

Dat je ze niet alleen als enkel paar kunt dragen, maar ook als extra paar onder je winterhandschoenen, maakt ze ook heel praktisch. Net als dat je ze gemakkelijk opbergt, op de momenten dat het te warm wordt.

De GripGrab Insulator Midseason handschoenen zijn verkrijgbaar in de maten small tot xxl. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze handschoenen, dan zijn ze onder andere hier te koop.

Foto’s: GripGrab. Deze review bevat een affiliate link. Wanneer je iets koopt via deze link dan betaal je niks extra, maar je steunt In de Kopgroep er wel mee.