Getest: de Essentials Case van Craft Cadence

Getest: de Essentials Case van Craft Cadence

Craft Cadence Essentials Case

Het Engelse merk Craft Cadence heeft een extra grote case in zijn assortiment, waarmee je al je fietsspullen onderweg handig op één plek kunt bewaren. In deze review lees je hoe hij beviel in de praktijk.

Als wielrenner ga je uiteraard nooit op pad zonder een aantal essentiële items voor onderweg. De vraag is alleen, waar laat je al je die spullen? Gewoon los in je achterzakken is een optie natuurijk, en ook kun je een zadeltasje kopen. 

Maar hang je liever niks aan je zadel, dan is een kleine of grotere case een uitkomst. Zeker wanneer je alles wel graag bij elkaar bewaart. En een bijkomend voordeel is dat ook je telefoon goed beschermd is tegen de regen.

Past precies

Er valt dus veel te zeggen voor een tasje of case voor op de fiets. Zeker wanneer hij zoveel ruimte biedt zoals de Essentials Case van Craft Cadence. Die is zo riant van omvang dat ik de eerste keer zelfs even twijfel of hij in mijn achterzak past. Uiteraard is daar over nagedacht: de case zit in ieder shirt waarin ik hem test als gegoten, zonder te hoeven proppen.

Craft Cadence Essentials Case

Een binnenbandje, je telefoon, wat reparatiespulletjes, en wat pasjes, sleutels of contant geld: het past allemaal in deze regenbestendige case. En dankzij de vele vakjes heeft alles zijn logische plek.

Dat hij precies in je achterzakken past, is eigenlijk ook een voordeel: hij blijft daardoor namelijk goed op z’n plek zitten. Zo goed, dat ik onderweg al snel vergeet dat ik een case op mijn rug heb. De softe padding zorgt ervoor dat er niks hards kan uitsteken.

Craft Cadence Essentials Case

Georganiseerd

Voorheen droeg ik de meeste spulletjes trouwens los in mijn achterzakken, aangevuld met een klein zadeltasje. Dat werkte op zich ook prima, maar je was wel altijd even aan het organiseren. 

Deze Essentials Case maakt dat een stuk overzichtelijker. En ik merk dat dat vooral ook erg fijn is wanneer je even ergens afstapt voor een koffie. Je hoeft niet een voor een je spulletjes uit je zakken te vissen, maar bent in één tel klaar. 

Het enige waar ik even aan moet wennen is dat mijn fietspompje nu los van de rest in een ander zakje moet, waardoor hij wat meer bewegingsvrijheid heeft. Dat pompje is immers te groot voor de case. Maar een echt probleem is dat natuurlijk niet.

Craft Cadence Essentials Case
Craft Cadence Essentials Case

Zichtbaar

Een ander detail dat me opviel is dat de Essentials Case behoorlijk zichtbaar uit je achterzak steekt. Het maakt mij wat terughoudend om die reden om er ook mijn pasjes in te bewaren. Ook al schat ik de kans vrij klein dat iemand daadwerkelijk een greep doet naar de case, het zou wel behoorlijk balen zijn om in één keer je pasjes, je sleutels én je telefoon kwijt te raken. 

Mijn sleutels en pasjes bewaar ik zelf dus niet in de case, maar dat doet verder weinig af aan het nut. Geen gedoe meer met plastic zakjes voor je telefoon, en (bijna) alles handig op één plek. Dankzij de vele vakjes heeft alles zijn logische plek, en schuurt er niks over elkaar.

Dat de case waterbestendig is, is sowieso een fijne gedachte. Ook als het weer een keertje slecht is, dan is je telefoon goed beschermd. 

Conclusie? De Essentials Case van Craft Cadence is dus erg praktisch en een handige aanvulling als je graag georganiseerd op pad gaat.

De prijs van de case is op dit moment € 36,95. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan vind je hier meer informatie.