Gravelfans opgelet, want het is bijna tijd voor Rebound

Gravelfans opgelet, want het is bijna tijd voor Rebound

Wil je nu naar Amerika afreizen om mee te doen aan de grootste gravelrace ter wereld, dan heb je een groot probleem. Geen Unbound dus zaterdag, voor heel wat Europeanen. Gelukkig bedacht het team van Live Slow Ride Fast net als het afgelopen jaar een mooi alternatief, waar ook jij aan kan meedoen. De hoogste tijd dus om je klaar te maken voor Rebound.  

Gelukkig ziet de wereld er inmiddels een stukje rooskleurig uit dan het afgelopen jaar. Langzaamaan mogen we weer denken aan verre avonturen, en toffe events waar je samen met je vrienden aan kunt deelnemen. Maar als vanouds is het natuurlijk nog niet. 

Zo is het in principe nog steeds onmogelijk om naar Amerika te reizen. Had je willen deelnemen aan de gravelrace Unbound, de opvolger van Dirty Kanza, dan kun je dat dus wel vergeten. Een enorme teleurstelling uiteraard voor alle Europeanen die de grootste gravelrace ter wereld in hun agenda hadden staan.

Voor Laurens ten Dam en zijn team was het dé reden om je ook dit jaar een alternatieve graveluitdaging voor te schotelen, deze keer onder de noemer Rebound. Een uitdaging die je eigenhandig moet plannen, en die (het liefst) begint voor je eigen deur.

Als je denkt, dat komt mij bekend voor, dan klopt dat helemaal. Rebound zou je namelijk de volwaardige opvolger kunnen noemen van Dirty Kanzelled. Het gravelavontuur waar heel wat (bekende) gravelaars zich in vastbeten het afgelopen jaar, toen Dirty Kanza niet doorging.

De spelregels

Mocht je denken ‘leuk, ik doe mee’, dan zijn er nog wel een paar regels, om het tot een officiële uitdaging te maken. Zo heb je namelijk de keuze uit twee afstanden, en niets ertussen in: 160 kilometer, of 321. De route, die moet je zelf plannen, met uiteraard zoveel mogelijk gravelpaden die je aan elkaar verbindt. Ook mag je maar maximaal twee keer eten inslaan.

Voor zo’n gravelavontuur kom je tenslotte ook vroeg uit de veren. De officiële starttijd is 6.00 uur, en geen minuutje later. En uiteraard vier je na afloop dat je deze uitdaging hebt volbracht.

Ben je nog net zo enthousiast na het lezen van deze spelregels? Dan is het de hoogste tijd om je aan te melden op de website van LSRF. Uiteraard lees je op die plek ook alle verdere details van dit niet officiële gravel-event. 

Doe je mee? Vergeet dan vooral niet de hashtag #unboundrebound te gebruiken op social media, zodat jouw avontuur straks zichtbaar is voor andere deelnemers.

Foto: Dieter de Vroomen