Dit zijn de nieuwste off-road schoenen van Rapha

Dit zijn de nieuwste off-road schoenen van Rapha

Rapha Explore Powerweave schoenen

Sinds vandaag zijn ze verkrijgbaar, de nieuwe Explore Powerweave schoenen van Rapha. Een off-road paar dat je grip en comfort biedt, zonder in te leveren op stijfheid.   

Het beste van twee werelden dus, want vaak gaat het ene ten koste van het andere. Wielrenner Lachlan Morton van EF Education-NIPPO mocht de schoenen als een van de eersten testen het afgelopen jaar, tijdens de ultra race Badlands. Tot zijn tevredenheid, want de Australiër was onder de indruk van zowel het comfortabele gevoel van de schoenen als de raceprestaties. 

Morton gaat zelfs zo ver om te beweren dat hij ze gerust ook op de weg zou dragen in wedstrijden, als mensen er niet zo raar van zouden opkijken.

Lachlan Morton in Badlands
Lachlan Morton test de Explore Powerweave schoenen in Badlands.

De schoen combineert een versterkte Powerweave stof aan de buitenzijde met een duurzame BOA-sluiting, en een zool van carbon die voldoende stijfheid moet garanderen. 

Een stevige high end schoen dus waar je goed op kunt presteren. Desondanks zijn de schoenen ook nog eens geschikt voor een ‘hike your bike’, mocht dat een keertje nodig zijn tijdens een van je avonturen. En dan gaat het niet over het overbruggen van honderd meter. Dankzij de speciale carbon zool en het rubberen profiel zou je in staat moeten zijn om er zonder problemen enkele kilometers op te wandelen.

Rapha Explore Powerweave schoenen

De buitenzijde van Powerweave is natuurlijk de meest in het oog springende eigenschap van deze schoenen. De 3D-geweven stof is heel wat robuuster dan hij waarschijnlijk lijkt, mede dankzij de TPU-kunststof die is verwerkt in de garen.

Het bijzondere van de zool van carbon is dat deze voor de hiel en de tenen eindigt. Waardoor je op die plekken voldoende flexibiliteit houdt en er comfortabel in kunt bewegen als je loopt. Het rubberen profiel moet daarnaast zorgen voor voldoende grip, op wat voor terrein je ook terecht komt.

Rapha Explore Powerweave schoenen

De Explore Powerweave schoenen zijn voorzien van een BOA-sluiting van het type Li2. Een systeem waarmee je de schoenen gemakkelijk wat vaster of losser maakt, zodat de schoenen goed aansluiten op je voeten.

De neus van de schoenen is daarnaast extra ruim voor extra comfort. Ook weer met de gedachte dat je de schoenen zo moeiteloos uren achtereen kunt dragen.

Mocht je in het donker op pad gaan met de schoenen, dan ben je dankzij de reflecterende delen op de schoenen ook nog eens een stukje beter zichtbaar.

Rapha Explore Powerweave schoenen
De Explore Powerweave schoenen zijn er ook in het zwart.

De schoenen zijn geschikt voor SPD-pedalen. en kosten op dit moment 310 euro. Daarbij heb je de keus tussen zwart en dark navy.

Voor RCC-leden zijn ze per direct verkrijgbaar, en voor niet-leden vanaf donderdag. Meer informatie over de schoenen vind je uiteraard in de webshop van Rapha.

Foto’s: Rapha