Rapha daagt je deze Black Friday uit voor het goede doel

Rapha daagt je deze Black Friday uit voor het goede doel

Dat Black Friday er weer aankomt, kan je haast niet zijn ontgaan. Uiteraard haakt kledingmerk Rapha daar ook op in, maar de manier waarop is wel zeer verrassend. Rapha daagt je namelijk uit om op 27 november je eigen Black Friday Ride te fietsen, voor het goede doel. 

Of je nu iets hebt met het fenomeen Black Friday of niet, die ene vrijdag in het jaar is in Nederland inmiddels ook ingeburgerd als een dag om op koopjes te jagen. Geen zin om daar aan mee te doen, of ben je snel uitgeshopt? Dan heeft Rapha een heel bijzonder alternatief, waarvoor het zelfs zijn winkels sluit. 

Tijdens deze editie van Black Friday, op vrijdag 27 november, geeft Rapha geen kortingen weg, maar wel duizend (!) fietsen. En die gaan allemaal naar World Bicycle Relief, de non-profit organisatie die mensen in ontwikkelingslanden ondersteunt door ze een fiets te geven.

Eén fiets per duizend kilometer

Een prachtig gebaar, maar daarvoor moet er wel een miljoen kilometer bij elkaar worden gefietst, door iedereen die meedoet aan de challenge. Oftwel: één fiets per duizend kilometer. Jij kan dus ook je steentje bijdragen aan dit goede doel. Door je aan te melden voor deze challenge op Strava, en een mooie fietsrit te plannen op Black Friday. 

Die fietsrit zet je na afloop op Strava, met de hashtag #RaphaBlackFridayRide, en zo help je om de gezamenlijke challenge te volbrengen. Zie je het niet zo zitten om voor of na je werk in de duisternis nog een rondje te trappen? Dan kun je ook een virtueel rondje maken. Zolang je deze maar upload naar Strava, en voor iedereen zichtbaar maakt.

Natuurlijk scoor je ook nog een fraaie digitale badge in Strava wanneer je deelneemt. 

Zeg nou zelf, een mooier (goed) doel voor deze Black Friday kun je eigenlijk niet verzinnen. Alle reden dus om mee te doen. 

Op deze plek lees je meer over de challenge, en aanmelden voor de Rapha Black Friday Ride op Strava kan hier.

Afbeelding: Rapha