Rapha lanceert een bijzondere Van Gogh collectie

Rapha lanceert een bijzondere Van Gogh collectie

Rapha Amsterdam x Van Gogh Museum

Wat het Van Gogh Museum is voor kunstliefhebbers, dat is Rapha Amsterdam voor wielrenners. Een plek waar gelijkgestemden samenkomen. Die overeenkomst inspireerde tot een samenwerking, met als resultaat een bijzondere Van Gogh collectie. 

Heel wat kunstenaars waren in het verleden al de inspiratie voor een eenmalige collectie van Rapha, en sinds vandaag kun je daar een hele bijzondere naam aan toevoegen: de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh.

Rapha Amsterdam x Van Gogh Museum

De collectie bestaat uit een jersey, een t-shirt, een musette, sokken en een cap, en de collectie is sinds vandaag bij Rapha Amsterdam verkrijgbaar. De musette, sokken en caps zijn daarnaast ook verkrijgbaar in de winkel van het museum.

Voor het ontwerp van de collectie maakte Lead Graphic Designer Jess Money van Rapha gebruik van een collagetechniek. En als basis gebruikte ze de meest aansprekende werken die Van Gogh maakte in het Franse Arles.

Daar in Frankrijk beleefde Van Goghs namelijk zijn meest vruchtbare tijd. Meer dan tweehonderd schilderijen maakte hij maar liefst in die periode, wonend in het inmiddels beroemde Gele Huis.

De werken die onder meer zijn verwerkt in de collectie zijn The Yellow House, The Pink Peach Tree en Field with Irises near Arles. 

Rapha Amsterdam x Van Gogh Museum

Twee speciale routes

Om te vieren dat deze collectie uit is, bedacht Rapha ook twee speciale routes die je kunt fietsen. In Brabant, daar waar Van Gogh opgroeide, en in Amsterdam, de plek waar Van Gogh studeerde.

De route in Amsterdam is een rondje van 23 kilometer, langs bijzondere plekken in de hoofdstad. De route in Brabant is maar liefst 118 kilometer lang, en gaat van Breda naar Eindhoven. Waarbij je uiteraard langs Van Goghs geboorteplaats Zundert fietst. 

Benieuwd naar de collectie, of naar één van deze routes? Dan vind je hier meer info.

Foto’s: Rapha