Fiets met Rapha je eigen Hel van het Noorden

Fiets met Rapha je eigen Hel van het Noorden

Dat je dit seizoen niet kunt genieten van Parijs-Roubaix, is natuurlijk een flinke domper. Maar dat betekent niet dat je de racedatum dit jaar stilletjes voorbij hoeft te laten gaan. Rapha Amsterdam daagt je namelijk uit om zelf op pad te gaan voor je eigen Hel van het Noorden. 

Een bijzondere editie zat er sowieso aan te komen, met een Parijs-Roubaix laat in oktober als afsluiter van het wielerseizoen. Met herfstachtige taferelen, en met een gretig peloton dat zo lang al had uitgekeken naar de Koningin der Klassiekers. Maar covid-19 stak daar opnieuw een stokje voor, waardoor de profs nu moeten uitkijken naar het voorjaar van 2021.

Stoempen over de gravé

Jij hoeft gelukkig niet zolang te wachten, als je zin hebt om te stoempen over de gravé*, oftewel stenen, modder en puin. Rapha Amsterdam bedacht namelijk zijn eigen versie van de Hel, van ongeveer honderd kilometer, die jij in het weekend van de gecancelde race kunt rijden op eigen gelegenheid. 

Vier startplaatsen

In vier verschillende regio’s kun je de uitdaging aangaan: in Amsterdam, Eindhoven, Brussel en Gent. Welke wegen je precies aandoet is nog een goed bewaard geheim. Wie zich aanmeldt, krijgt drie dagen van te voren de route toegestuurd, om zelf in of rond het weekend op pad te gaan. Alleen, of groepsgewijs natuurlijk, want in gezelschap is de Hel van het Noorden al een stukje beter te behappen.

De route

Wat je verder moet weten over de route, is dat hij in principe geschikt is voor racefietsen met 28 inch banden. Denk daarbij aan onverharde wegen, paden, asfalt en stenen. Hoe zwaar de hel precies gaat zijn, hangt natuurlijk af van de weersomstandigheden…

Doe je mee in het weekend van 24 of 25 oktober? Dan krijg je van Rapha ook nog eens een speciale beloning, die beschikbaar is in een gelimiteerde oplage. Die moet je wel zelf even afhalen achteraf, in het clubhuis, of één van de samenwerkende cafés.

Aanmelden voor A Day in Hell kan op deze plek. En daar lees je ook meer informatie over dit event.

*Gravé volgens Rapha: (an area of) farm track/road/footpath/bridleway etc. which consists of potholes, loose paving, stones, rubble, and mud.

Foto: Julia Joppien