100% lanceert de Racetrap Sport Performance fietsbril

100% lanceert de Racetrap Sport Performance fietsbril

De Racetrap fietsbril.

Onlangs een nieuwe bril op de neus van Mathieu van der Poel en Peter Sagan gesignaleerd? Dat heb je dat goed gezien, want 100% introduceerde deze week een nieuwe fietsbril in zijn collectie, genaamd de Racetrap.

Deze uitbreiding van de 100%-fietsbrillenlijn is trouwens mede te danken aan de drievoudig wereldkampioen. Mede op basis van de input van Sagan ontwikkelde het Amerikaanse merk het nieuwe Racetrap-model. De Racetrap is daarmee de opvolger van de populaire Speedtrap en S3-modellen.

Waar een goede fietsbril aan moet voldoen

Een goede fietsbril beschermt je tegen de rijwind, UV-straling, en alles wat onderweg in je ogen kan komen, zoals vuil en vliegen. Daarnaast moet een fietsbril uiteraard niet beslaan, comfortabel aanvoelen en niet van je neus afglijden als je heftig transpireert. 

Tot slot is de ideale bril voor een wielrenner licht van gewicht en ook veilig wanneer je er mee valt. Dat 100% aan al die facetten heeft gedacht bij de Racetrap lees je hieronder.

Ontwerp van het montuur

Voor het ontwerp van de Racetrap-bril is de Speedtrap-bril als uitgangspunt genomen. Het merk noemt de bril niet voor niks de evolutie van de Speedtrap. Nieuw aan de Racetrap is dat het frame wat ronder loopt, wat zorgt voor een meer aerodynamisch montuur. Ook lag de focus bij het ontwerp op het creëren van een nog groter zichtveld en een nog betere pasvorm.

Racetrap fietsbril.

De Racetrap-bril geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk een lens te wisselen. Handig wanneer je de bril ook in het donker gebruikt en de donkere lens wilt vervangen voor een doorzichtige lens.

De rubberen ultra-grip neusvleugels zorgen ervoor dat de bril niet afzakt en goed aansluit op je hoofd. Het montuur zelf is gemaakt van het sterke maar flexibele TR90. Dit thermoplastische materiaal is bijna niet stuk te krijgen en zo licht, dat je het gewicht van de bril nauwelijks nog voelt. 

Eigenschappen van de lens

De lens is gemaakt van impact-resistant polycarbonate, wat voorkomt dat de bril versplintert bij een val. Daarnaast is de lens afgewerkt met een kras- en waterbestendige coating. Wat er voor zorgt dat de lens lang meegaat en optimaal presteert bij regen en mist. Dankzij een speciale behandeling stoot de lens zelfs water, olie en vuil af. 

Racetrap fietsbril.

Voor de duurste lens-variant van de bril is gebruik gemaakt van de zogeheten HiPER contrast lenstechnologie, die de bril een optimaal, helder zicht geeft. 

Ook ben je met de Racetrap goed beschermt tegen de zon. De bril heeft een UV400 certificering en geeft je daarmee 100% bescherming tegen UV-licht. Dat laatste is belangrijk, want je ogen zijn net zo gevoelig voor zonlicht als je huid.

Op de Racetrap van 100% zit 1 jaar garantie. Koop je de bril, dan krijg je daar standaard een hard case brillenkoker bij, een heldere lens als wisselexemplaar, een alternatief neusstuk en schoonmaakdoekje van microfiber.

Racetrap fietsbril.

Vermoedelijk zal het niet lang duren voordat de Racetrap ook verschijnt in een speciale uitvoering binnen de Peter Sagan Collectie van 100%, die nu al bestaat uit de modellen S2, S3, Speedcraft en Speedtrap.

De Racetrap-bril is onder andere hier te koop.

Foto’s: 100%