POC Omne Eternal geeft licht dankzij zonnecel-technologie

POC Omne Eternal geeft licht dankzij zonnecel-technologie

POC Omne Eternal fietshelm

Fietshelmen met een ingebouwd achterlicht, die waren er al een tijdje. Maar nog niet zoals de nieuwe POC Omne Eternal, een helm die zelf energie opwekt en automatisch licht geeft zodra je hem opzet.

Met de Omne Eternal presenteert POC de allereerste fietshelm met achterlicht, die zichzelf kan opladen met behulp van licht. Of je nu binnen of buiten bent. Waardoor je licht het altijd doet, zonder bezig te zijn met kabels of batterijen. Sterker nog: zonder er überhaupt aan te hoeven denken.

Sensors monitoren ook nog eens exact de lichtomstandigheden zodra je de helm opzet, waardoor het lampje automatisch aangaat als het donker is. Een aan- of uitknop is er dus niet meer.

Nieuwe technologie

Een fietshelm die werkt op schone energie, en die je fietsrit weer een heel stuk veiliger maakt. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar de nieuwe technologie hierachter heet Powerfoyle. Een uitvinding waarvoor POC de handen ineensloeg met het Zweedse technologiebedrijf Exeger.  

Slechts een uur per dag heeft de helm licht nodig volgens POC, om zich weer voldoende op te laden. En geloof het of niet: een lichtbron als een kaars zou daar al voldoende voor zijn.

POC Omne Eternal fietshelm
POC Omne Eternal fietshelm

De Omne Eternal kenmerkt zich uiteraard door een karakteristiek POC-design. Met een strakke vormgeving, en grote ventilatie-openingen. 

Maar ook qua gewicht en veiligheid presteert hij volgens POC uitstekend. In ieder geval is hij voorzien van POC’s bekende SPIN-veiligheidssysteem. Een technologie waarbij de pads in de helm automatisch meebewegen tijdens een val, om de impact te verkleinen.

Hoeveel de helm exact weegt is nog niet bekend, wel dat hij vanaf juni beschikbaar is in drie verschillende maten. En de prijs die POC daar voor vraagt is 250 euro. 

Meer details over de nieuwe Omne Eternal fietshelm vind je uiteraard op de website van POC.

Foto’s: POC