Fietst Tom Pidcock straks op deze nieuwe Crossista?

Fietst Tom Pidcock straks op deze nieuwe Crossista?

Pinarello Crossista 2022

In december wordt Tom Pidcock pas weer in het veld verwacht, maar de fiets die hij dit veldritseizoen gaat gebruiken, heeft de Brit al wel gedeeld op Strava. Tenminste, daar heeft het alle schijn van. Het kan haast niet anders namelijk dan dat het de nieuwe Pinarello Crossista is.

Uiteraard moest Tom Pidcock eerst tot rust komen na een lang seizoen op de weg én een zeer succesvol uitstapje op de mountainbike. Desondanks was de renner van INEOS Grenadiers wel van plan de veldritten in Amerika mee te pakken vorige maand. Een peesontsteking in zijn knie voorkwam dat echter.

Zodoende weten we nog steeds niet op welke fiets Pidcock volgende maand begint aan zijn veldritseizoen. Dat het op een Pinarello zal zijn, dat kan haast niet anders, aangezien de Brit sinds dit seizoen deel uitmaakt van INEOS Grenadiers. Daardoor heeft Pidcock afscheid genomen van zijn S-Works Crux, waarop hij begin dit jaar nog reed in dienst van Trinity Racing.

Ook al is er nog niks bekend over een nieuwe crossfiets van Pinarello voor 2022, de kans is zeer groot dat het de fiets is die je hier op de foto ziet. Na een trainingsritje deelde Pidcock op Strava namelijk meerdere foto’s van wat eigenlijk alleen maar een nieuwe Crossista kan zijn. Op de bovenbuis siert duidelijk zichtbaar de naam Crossista, en de fiets wijkt op meerdere punten af van het oude model, dat inmiddels drie jaar oud is. 

Veranderingen

Meest in het oog springend is de apart gevormde bovenbuis, waar nu een soort knik inzit. Ongetwijfeld bedoeld om het tillen van de fiets nog gemakkelijker te maken. Verder lijkt ook de voorvork wat rechter te lopen dan bij zijn voorganger en zijn de achtervork en liggende achtervork wat breder gemaakt.

Of de nieuwe Crossista ook meer ruimte krijgt bij de voor- en achtervork om nog bredere banden te monteren, is op de foto’s niet te zien. Maar aangezien je die trend veel ziet bij nieuwe crossfietsen, zou dat zo maar eens kunnen.

Pinarello Crossista 2022

Dat het niet zomaar een prototype is van Pinarello, bewijzen de gouden details, het logo van INEOS en de strepen in in de kleuren van de Engelse vlag. Het zou daarom heel goed kunnen zijn dat de olympisch kampioen mountainbiken met exact deze fiets het veld induikt straks.

Verdere specificaties ontbreken tot op heden. En ook Pinarello zwijgt nog in alle talen over de fiets. Laat staan dat er een nieuwe Crossista voor 2022 is aangekondigd. Het enige wat we dus kunnen doen is afwachten tot er een officiële introductie komt. En lang kan dat niet meer duren zou je zeggen.

Foto’s: Tom Pidcock / Strava