Inflabi ontwerpt een fietshelm die in je jaszak past

Inflabi ontwerpt een fietshelm die in je jaszak past

Inflabi-fietshelm

Een van de meest opvallende innovaties tijdens de fietsbeurs Eurobike is zonder twijfel deze opblaasbare fietshelm van Inflabi. Volgens de makers is hij nog veiliger dan een klassieke helm, en opgevouwen past hij eenvoudig in je jaszak of tas.

De ideale fietshelm voor in de stad dus, zou je zeggen. Vooral als je er niet van houdt om rond te lopen met een helm terwijl je ergens langsgaat.

Maar de bedenkers wilden niet alleen een fietshelm op de markt brengen die je eenvoudig wegsteekt, de helm moest er uiteraard ook goed uitzien. Des te groter is de kans namelijk dat meer mensen een fietshelm gaan gebruiken.

Of de looks van deze opblaasbare fietshelm je bevallen is natuurlijk een kwestie van smaak. Maar in ieder geval is het Inflabi gelukt om een hele compacte helm te ontwikkelen. Ook wanneer je hem draagt. 

Inflabi-fietshelm

Duurzamer

Een andere belangrijke eigenschap van de helm is dat hij een stuk duurzamer is dan fietshelmen van EPS-schuim. Ten eerste omdat hij voor het grootste deel uit lucht bestaat. Waardoor er minder materiaal nodig is. Maar de Inflabi-fietshelm is als het goed is ook vaker te gebruiken, in tegenstelling tot een klassieke fietshelm. Die moet je na één valpartij vervangen, omdat het schuim dan is beschadigd.

Tijdens de Eurobike 2023 werd de opblaasbare fietshelm voor het eerst gepresenteerd, en de voorverkoop van het model staat gepland voor augustus. Tot die tijd is Inflabi druk met de laatste tests om straks aan de hoogste veiligheidseisen te voldoen. Maar volgens eigen zeggen gaan ze die zeker halen.

Inflabi-fietshelm

Wat de Inflabi-fietshelm straks exact moet kosten was tijdens de introductie nog niet bekend. Maar een richtprijs van zo’n 150 euro werd al wel gegeven. De helm is er straks in verschillende maten, en als het goed is krijg je er standaard een pompje bij.

Meer informatie over deze innovatie vind je hier.

Foto’s: Inflabi