Ontdek de Duitse grensstreek in deze 5 toertochten

Ontdek de Duitse grensstreek in deze 5 toertochten

Zin om op je racefiets de Duitse grensregio te ontdekken dit voorjaar? Dan zijn hier vijf toertochten die zich daar perfect voor lenen.

Verkeersluwe wegen, rustieke dorpjes, afwisselende landschappen en enkele pittige klimmetjes staan je te wachten als je meedoet aan een van deze toertochten in de Duitse grensstreek.

In alle gevallen start de toertocht in Nederland, waarna je vervolgens een rondje maakt in Duitsland.

Schöppinger Berg Tour 2024

Zondag 14 april 2024 • Losser

Deze toertocht neemt je via landelijke wegen mee naar de Schöppinger Berg, aan de rand van het Münsterland. Kies je voor de langste routes, dan beklim je deze berg bovendien wel zes keer, van verschillende zijden. In het landelijke plaatsje Schöppingen kun je vervolgens genieten van je welverdiende pauze, alvorens je weer terugkeert naar Losser.

Afstanden: 75, 92, 115 km

Brünerheide Tocht 2024

Zondag 21 april 2024 • Lichtenvoorde

Tijdens de Brünerheide Tocht geniet je van het Achterhoekse coulisselandschap en het Duitse heuvelland met onderweg enkele mooie klimmetjes. 

Kies je voor de route van 85 kilometer, dan passeer je de Büngernsche und Dingdener Heide. Fiets je de route van 110 kilometer via Voshövel, dan mag je je uitleven op een aantal pittige klimmetjes. 

Afstanden: 85 en 110 kilometer

Reichswald Classic 2024

Zondag 21 april 2024 • Zevenaar

Doe je dit jaar mee aan de Reichswald Classic, dan fiets je over mooie verkeersluwe wegen richting de Duitse grensstreek. Onderweg passeer je onder meer het natuurgebied de Gelderse Poort, de heuvelzone rondom Montferland, de Elterberg en het mooie, uitdagende Reichswald. 

Deze toertocht heeft het keurmerk Extra Goed Geregeld gekregen van de NTFU. Je kan er dus van uitgaan dat alles perfect is geregeld!

Afstanden: 40, 60, 95, 135, 165 km

Lönsberg Klim Classic 2024

Zondag 19 mei 2024 • Oldenzaal

Liefhebbers van het betere klimwerk kunnen zich op 19 mei uitleven tijdens de Lönsberg Klim Classic. Over verkeersluwe wegen fiets je eerst over de Tankenberg en daarna richting de Lönsberg. 

Na de pauze splitsen de routes zich. De route van 85 kilometer gaat via de Lönsberg terug naar Oldenzaal, terwijl de routes van 110 en 135 kilometer nog een extra lus maken richting het heuvelachtige Uelsen. 

Afstanden: 85, 110, 135 kilometer

Erbens Vechtdal Toer 2024

Zaterdag 25 mei 2024 • Dalfsen

Vanuit Dalfsen fiets je over de mooiste wegen richting de Duitse grens, in het trainingsgebied van Erben Wennemars. De langste route van 170 kilometer gaat ook een flink stuk door Duitsland, waarbij je uiteraard nooit ver verwijderd bent van de Vecht. 

Erbens Vechtdal Toer heeft het keurmerk Extra Goed Geregeld gekregen, waardoor je er vanuit kunt gaan dat de organisatie prima in orde is.

Afstanden: 50, 70 , 90, 130, 170 km

Foto’s: Unsplash