Seizoensopener in het zuiden: Omloop der Wielercafés

Seizoensopener in het zuiden: Omloop der Wielercafés

Het wielerseizoen goed beginnen doe je natuurlijk met goede koffie, en vooral met een uitdagende route. Met beide zit het wel goed als je meedoet aan de tweede editie van de Omloop der Wielercafés: een toertocht dwars door Nederland en België.

Op zondag 5 maart 2023 is het alweer tijd voor de tweede editie van de Omloop der Wielercafés. Een toertocht die je bij twee verschillende wielercafés kunt starten. Bij Fixed Gear Coffee in Valkenburg, en bij Café Coureur, in het Belgische Borgloon. 

Aan goede koffie geen gebrek dus tijdens dit rondje door Nederland en België. Kies je voor de langste route van 180 kilometer, dan kun je zelfs even uitrusten bij het kleinste wielercafé van Nederland: Demarrage Coffee in Slenaken. 

Verrassende wegen

Een deel van de routes loopt door Zuid-Limburg, maar desondanks zul je de bekende beklimmingen uit de Amstel Gold Race overslaan. Het gevolg daarvan is dat je over heel wat verrassende wegen en klimmetjes fietst. Interessant dus als je graag eens nieuwe omgeving ontdekt.

Ga je van start in Valkenburg, dan heb je de keuze uit drie afstanden: 110, 145 en 180 kilometer.  Vanuit Borgloon kun je kiezen tussen 145 en 180 kilometer. 

Mocht je trouwens twijfelen tussen de 110 en 145 kilometer, dan is het een aanrader om de routes goed met elkaar te vergelijken. Die verschillen behoorlijk van elkaar namelijk, en de kortste route heeft zelfs wat meer hoogtemeters.

Fixed Gear Coffee Valkenburg.
Fixed Gear Coffee is de startlocatie in Valkenburg. (Foto: Fixed Gear Coffee)

Startpakket

Doe je mee aan de Omloop der Wielercafés, dan krijg je ook een nog een mooi startpakket. Daarin zitten onder meer twee consumptiemunten, een energiereep, het magazine Ride en een kettingsmeermiddel.

De omloop eindig je uiteraard ook weer in de cafés in Valkenburg of Borgloon. De ideale plek om nog even terug te blikken op een geslaagde opening van het wielerseizoen, terwijl je de finish ziet van Parijs-Nice.

Zin om mee te doen? Wielercafés.nl is de organisator van deze tocht, en op hun website lees je alle benodigde info.

Foto bij intro: Unsplash