Nike maakt zijn comeback met de SuperRep Cycle

Nike maakt zijn comeback met de SuperRep Cycle

Nike SuperRep Cycle

In een tijd waarin we meer binnen fietsen dan ooit, lanceert Nike een spectaculaire nieuwe indoor-fietsschoen: de SuperRep Cycle. En dat is bijzonder, want Nike heeft zich al zo’n 12 jaar niet meer bemoeid met de wielersport. Sterker nog, de SuperRep Cycle is de eerste indoor-fietsschoen ooit die het merk produceert.  

Wie na het jaar 2000 is geboren, zal zeker opkijken van het nieuws dat de Amerikaanse sportkleding-gigant met een schoen komt voor fietsers. Het is even geleden namelijk, sinds 2008, dat Nike zich bezighield met wielrennen.

Armstrong

In de jaren negentig en nul was er één man in het bijzonder verantwoordelijk voor de populariteit van Nike in de wielersport, en uiteraard was die persoon Lance Armstrong. Maar nadat de Amerikaan weer van het toneel verdween, trok ook Nike zijn handen af van het wielrennen.

Toch kon het zo zijn dat je de afgelopen jaren wel eens een paar Nike schoenen tegenkwam aan de voeten van een bekende wielrenner. Bij Mark Cavendish bijvoorbeeld, of Adam Blythe. Maar bij deze custom schoenen bleef het al die tijd.

Comeback

Nike SuperRep Cycle

Met de SuperRep Cycle maakt Nike dus echt zijn comeback in de wielrennerij. Nike doet dat met een indoor-schoen, die volgens het merk zelf flink wat stabiliteit combineert met een groot ademend vermogen.

De superlichte en doorschijnende mesh-stof aan de bovenzijde van de schoen moet voorkomen dat je last hebt van transpiratie tijdens je indoor work-out, terwijl een geperforeerd voetbed en luchtgaten aan de onderzijde van de schoenen volgens Nike zorgen voor een goede luchtstroom.

De SuperRep Cycle heeft een simpel sluitsysteem, waardoor je de schoenen gemakkelijk aan- en uittrekt. Bovendien zijn de schoenen met en zonder schoenplaatjes te gebruiken. 

Nike SuperRep Cycle

De nieuwe fietsschoenen zijn er in zwart met neon-oranje voor heren, en in het roze voor dames. Volgens Nike komt er daarnaast ook een klassieke zwart-wit versie van de schoenen.

De Nike SuperRep Cycle maakt deel uit van de SuperRep familie, een lijn waar ook de Nike Air Zoom SuperRep en de Nike SuperRep Go deel van uitmaken.

De wereldwijde release van de schoenen staat gepland voor 1 juni, en meer informatie over deze knappe indoor-fietsschoenen vind je in dit nieuwsbericht van Nike. 

Foto’s: Nike