7 racefietsen die in 2024 wellicht een update krijgen

7 racefietsen die in 2024 wellicht een update krijgen

Canyon Aeroad CFR DISC MVDP

Welke nieuwe racefietsen verschijnen er in 2024? Hier is een overzicht met de grootste kanshebbers.

Trek Emonda

Een foto van Giulio Ciccone op een (vermoedelijk) nieuwe Trek Emonda lekte begin dit jaar al uit. Wat de kans zeer groot maakt dat een update van deze ‘klimmersfiets’ dit jaar nog wordt gelanceerd. Dan is het bovendien vier jaar geleden dat de huidige Emonda verscheen. 

Wat het meest opvalt op de gelekte foto is de bijzonder gevormde zitbuis met een gat, bekend van de Trek Madone. Grote kans dat de nieuwe Emonda daarmee nog wat sneller en lichter is. 

Trek Emonda

Giant TCR

In 2020 kwam Giant voor het laatst met een update van de TCR, wat trouwens staat voor Total Compact Road. De Propel en Defy kregen in de tussentijd al een update, waardoor het zeer waarschijnlijk is dat de TCR nu aan de beurt is. 

Eén aanpassing die je met vrij veel zekerheid kunt verwachten bij deze allrounder, zijn in het frame weggewerkte kabels. 

Giant TCR

Canyon Aeroad

Krijgen we dit jaar ook een nieuwe Canyon Aeroad te zien? Het zou heel goed kunnen, aangezien het huidige model al meer dan drie jaar oud is. De Aeroad kreeg in die periode wel een nieuwe zadelpenklem, maar daar bleef het vooralsnog bij.

Canyon Aeroad

Pinarello Dogma F

Het afgelopen jaar zagen we al een nieuwe Pinarello F en X, en Dogma X. Is het in 2024 tijd voor een nieuwe Dogma F? Het zou heel goed kunnen. Zeker omdat de huidige Dogma F al van 2021 is, en Pinarello meestal niet zo lang wacht met een update van dit topmodel.

Pinarello Dogma F

Scott Addict

De huidige Scott Addict verscheen al in 2020. Een update van deze lichte allrounder lijkt daarmee niet onwaarschijnlijk. Een nog wat lichtere fiets met de nodige aerodynamische verbeteringen ligt in de lijn der verwachtingen.  

Scott Addict

Cannondale SystemSix

Volgens de kenners is de Cannondale SystemSix een van de snelste aerobikes die je kunt kopen. Toch is het huidige model al van 2018. Er is een behoorlijke kans daardoor dat we dit jaar een nieuwe SystemSix gaan zien. Of mikt Cannondale in plaats daarvan op een nog snellere allround fiets?

Cannondale SystemSix

Cannondale CAAD

Deze aluminium racefiets van Cannondale kreeg in 2019 een behoorlijke transformatie, met onder meer een veel lagere achtervork. Dat is inmiddels aardig wat jaartjes geleden, waardoor ook een update van deze ‘no-nonsense racefiets’ dit jaar niet onwaarschijnlijk is. Of wacht Cannondale nog wat langer?

Foto bij intro: Canyon