Zo verwijder je die nare geur uit je bidon: 3 tips

Zo verwijder je die nare geur uit je bidon: 3 tips

bidon

Hoe goed je ook boent en hoe vaak je ze ook in de vaatwasser stopt, na verloop van tijd kunnen je bidons vervelend gaan ruiken. Weggooien dan maar? Niet nodig gelukkig, want er zijn meerdere methoden om af te rekenen met een vervelende geur.

Stinken je bidons nog steeds als je ze uit de vaatwasser haalt? Probeer dan eens een van de volgende oplossingen.

Gebruik een halve vaatwastablet

Deze methode kost je weinig moeite, maar levert je na een paar uur wel weer een paar schone, fris ruikende bidons op. Het enige wat je nodig hebt is een halve vaatwastablet per bidon. Die tablet los je op in de met water gevulde bidon. Na een paar uurtjes hoef je de bidon(s) alleen nog maar goed uit te spoelen, en je bent klaar!

Vul je bidon met azijn

Heb je geen vaatwastabletten in huis, maar wel azijn? Dan heb je een goed alternatief in handen. Ook azijn verlost je namelijk van die nare geur. Vul je bidon(s) met azijn en laat ze een nachtje inweken. Als je niet voldoende azijn hebt, dan kun je deze ook aanlengen met warm water. 

De andere ochtend dien je de bidon uiteraard nog even goed af te wassen, met wat heet water en wat afwasmiddel. Ruikt de bidon toch nog naar azijn? Vul hem dan met heet water, en laat je bidon nog een dag of nacht staan.

Gebruik baking soda

baking soda
Baking soda is niet alleen handig als je van bakken houdt.

Niet zo’n fan van azijn? Dan is er nog een wapen wat je in kan zetten, en dat is baking soda. Een à twee theelepels per bidon heb je er maar van nodig, plus wat heet water. Schud de bidon vervolgens twee minuten en de baking soda heeft zijn werk al gedaan. Vergeet tenslotte niet om de bidon goed om te spoelen. 

Baking soda koop je onder meer bij drogisterijen en bij sommige supermarkten, waaronder Albert Heijn en Jumbo.

Voorkom dat je bidons gaan stinken

Natuurlijk wil je het liefst voorkomen dat je bidons zo vervelend gaan ruiken. Laat daarom je bidons niet (half gevuld) in je bidonhouders achter, maar spoel ze meteen af na het fietsen.

Een bidon waar je niet naar omkijkt kan namelijk behoorlijk muf gaan ruiken na een tijd. En dat is een vervelende verrassing als je weer wilt gaan fietsen.

Foto’s: Unsplash en Pexels