Ideaal voor de herfst: de MAAP Force Pro LS Jersey

Ideaal voor de herfst: de MAAP Force Pro LS Jersey

MAAP Force Pro LS Jersey

Wie buiten blijft trainen in de herfst die moet zich goed aankleden. Met een warmer fietsshirt zoals de MAAP Force Pro LS bijvoorbeeld. Een shirt dat perfect is voor de overgangsmaanden, wanneer je nog geen winterjack nodig hebt.

Het Australische MAAP ken je ongetwijfeld, ook al is het een relatief klein premium merk. MAAP bestaat al sinds 2014, en heeft zijn hoofdkantoor in het sportgekke Melbourne. De oprichters hebben een achtergrond in mode en grafisch ontwerp, en dat is duidelijk terug te zien aan de stijlvolle, kleurrijke ontwerpen.

Dat het met de kwaliteit van de kleding ook wel goed zit bewijzen de profs die MAAP als kledingsponsor hebben. Het merk is vooral goed vertegenwoordigd in het veldrijden, en is onder meer sponsor van het Engelse Trinity Racing, met Tom Pidcock in de gelederen.

Gemaakt voor de herfst

Kwalitatief heeft MAAP dus een naam hoog te houden, en dat maakt het extra interessant om eens te kijken hoe goed de Force Pro LS Jersey bevalt. Een shirt dat gemaakt lijkt voor de herfst.

MAAP Force Pro LS Jersey

De Force Pro LS Jersey zal je op bijna alle dagen in de herfst goed van pas komen en wellicht zelfs tijdens de wat minder koude dagen in de winter. Afhankelijk natuurlijk van wat je eventueel onder of boven draagt. Wat helpt is dat het shirt een waterafstotende werking heeft, waardoor je niet meteen zeiknat bent na een licht buitje.

Je telefoon of portemonnee kun je bovendien wegsteken in een waterdicht zakje met rits. En verder heb je natuurlijk nog drie standaard vakjes aan de achterzijde.

Pasvorm

Het shirt heeft een echte race-fit, maar voelt desondanks erg comfortabel dankzij de elastische stof. De stof voelt ook nog eens bijzonder zacht aan, in het bijzonder de binnenvoering van fleece.

Wat verder opvalt is dat de mouwlengte riant is. En dat is extra fijn natuurlijk als je lange armen hebt. Het zorgt ervoor dat je mouwen goed aansluiten op je handschoenen.

MAAP Force Pro LS Jersey
De MAAP Force Pro LS Jersey is er voor heren en dames.

Ontwerp

Zoals je van MAAP mag verwachten, zit het met het ontwerp wel snor. De Force Pro LS is een stijlvol effen shirt, met enkele reflecterende grafische elementen op de achterzijde. Ook het MAAP-logo op de rug en op de arm zijn reflecterend. 

Het zijn de details die het hem doen bij dit shirt. De contrasterende logo’s op de gripper aan de binnenzijde, en het lipje van de rits in een accentkleurtje horen daar ook bij. Het is allemaal typisch MAAP.

De prijs van het shirt is 180 euro, maar wanneer je het shirt als onderdeel van een set koopt (met sokken en een broek) dan krijg je over het geheel momenteel 15 procent korting. 

MAAP geeft je daar bovendien twaalf maanden garantie bij, en je krijgt ook nog eens veertig procent korting op een nieuw shirt als hij stukgaat bij een valpartij.

Conclusie

Of het shirt van MAAP aan jou is besteed, hangt natuurlijk af van je smaak en van je budget. Maar wat je er zonder meer voor krijgt is een stijlvolle jersey, met een uitstekende pasvorm en heel veel draagcomfort. Waardoor je het uren kunt dragen op de fiets, zonder dat het gaat vervelen. Een shirt bovendien waarmee je het in de herfst op heel veel dagen prima warm houdt.

De Force Pro LS Jersey is er voor mannen en vrouwen en daarbij heb je de keuze uit vijf kleuren: rood, zwart en groen, en twee tinten blauw.

Foto’s: MAAP