Link My Ride helpt je bij het vinden van groepsritten

Link My Ride helpt je bij het vinden van groepsritten

Een leuke groepsrit vinden is soms een hele uitdaging, helemaal wanneer je op een andere bestemming bent. Herkenbaar? Dan is de nieuwe app Link My Ride wellicht iets voor jou.

Grote kans dat je nog nooit van Link My Ride hebt gehoord, want de app voor het vinden en organiseren van groepsritten bestaat eigenlijk nog maar kort. Toch wint de app langzaam maar zeker aan populariteit, vooral in Europa. En uiteraard vooral op plekken waar veel fietsers zijn.

Het idee van de app is dat je eenvoudig per locatie kunt zoeken op groepsritten. Maar het is ook mogelijk om je eigen groepsrit te organiseren en om andere fietsers te volgen.

Maak je gebruik van de app, dan moet je eerst een profiel aanmaken. Heb je dat eenmaal gedaan, dan is het eenvoudig om jezelf aan te melden voor iedere rit die je tegenkomt.

Voor individuele gebruikers is het gebruik van de app helemaal gratis. Ook wanneer je zelf een rit wilt organiseren dus. Wie echter een club aanmaakt in de app, betaalt een jaarlijks tarief. In ruil daarvoor krijg je allerlei extra functies om je ritten goed te organiseren en beheren.

Tom Pidcock

Link My Ride is eind vorig jaar officieel gelanceerd, en de initiatiefnemers van de app zijn Tom Pidcock en Jacques Sauvagnargues. Ooit ploeggenoten van elkaar bij Team Wiggins. In 2021 lanceerden zij al een eerste versie van de app.

Tom Pidcock
Tom Pidcock, een van de initiatiefnemers van Link My Ride.

In het Dutch Sport Tech Fund vonden beide renners vervolgens een partij die het wel zag zitten om te investeren in de ontwikkeling van Link My Ride. De app heeft dus ook een Nederlands tintje. 

Behoefte

Of de app daadwerkelijk een groot succes wordt, is uiteraard afhankelijk van het aantal gebruikers. Dat aantal is nu nog niet zo groot, maar de behoefte aan een app als Link My Ride lijkt zeker aanwezig. 

De app oogt in ieder geval erg fraai en overzichtelijk en zijn er veel handige functies. Zo kun je zien wat het niveau is van een groepsrit, en ook de route van een groepsrit downloaden, als deze wordt aangeboden.

De app Link My Ride is beschikbaar voor Android en iOS.  

Foto’s: In de Kopgroep en Unsplash