Het kan nog: meedoen aan Limburgs Mooiste

Het kan nog: meedoen aan Limburgs Mooiste

Er zijn van die tochten die je ooit eens gereden wilt hebben, en Limburgs Mooiste is typisch zo’n uitdaging. Op 11 juni is het alweer tijd voor de 29e editie, en de voorinschrijving is al gesloten. Maar wees gerust: je kunt je nog aanmelden.

Dé reden om mee te doen aan Limburgs Mooiste? Omdat het een fietsfeest is natuurlijk, voor jong en oud. Waarbij je als je dat wilt een heel weekend lang kunt genieten van het bourgondische Limburg. 

De tourtocht zelf staat gepland op zaterdag 11 juni, maar op vrijdag gaat de camping van Limburgs Mooiste al open. Daar ben je welkom tot en met zondag, dus ook na de toertocht hoef je niet hals over kop naar huis. Sterker nog: je kunt zaterdagavond nog eens goed nagenieten van de tocht, met een gezellige barbecue.

Routes

Limburgs Mooiste is letterlijk een feestje voor iedereen, want er zijn routes op ieder niveau en op ieder terrein. Acht verschillende routes zijn er maar liefst voor wielrenners, drie routes als je liever gaat mountainbiken, en er is ook nog een familietocht in twee afstanden.

Ga je voor de ultieme tocht op de racefiets? Dan kun je maar beter goed getraind hebben, want de tocht van 245 kilometer is goed voor maar liefst 2.900 hoogtemeters.

Welke route je ook kiest, een uitdagende, aantrekkelijke en verkeersluwe tocht fiets je sowieso. Daar staat Limburgs Mooiste bekend om. En onderweg is ook aan alles gedacht. Op iedere servicepost zijn bijvoorbeeld toiletten, en is er medische en technische ondersteuning. 

Meedoen aan Limburgs Mooiste is dus de perfecte manier om het prachtige Zuid-Limburg te ontdekken. Het leuke van Limburgs Mooiste is bovendien dat de route ieder jaar weer anders is. Waardoor je zelfs als je al eerder hebt meegedaan waarschijnlijk nog nieuwe wegen ontdekt. 

Online inschrijven voor deze toertocht – die start in Heerlen – kan nog tot 5 juni. Zolang het maximum aantal deelnemers niet bereikt is uiteraard. Wil je ook graag blijven kamperen? Dan dien je daar apart voor te reserveren.

Jezelf inschrijven voor Limburgs Mooiste doe je op deze plek. En daar vind je uiteraard ook meer informatie.

Foto: In de Kopgroep