Raar maar waar: zo verwijder je lijm en stickers van je fiets

Raar maar waar: zo verwijder je lijm en stickers van je fiets

Krijg je de lijmlaag van stickers of een iets te kleverige tape niet van je fiets af? Met deze simpele truc lukt het wel. Al is het wel een wat gekke methode…

Een fiets met oude, halfvergane stickers is natuurlijk niet fraai. Zeker wanneer je fiets je trotse bezit is. En al net zo balen is het als je blijft zitten met een fiets vol lijmresten, omdat je een iets te hardnekkige tape hebt gebruikt ter bescherming van je frame.

Wat te doen dan?

Een chemisch middeltje gebruiken? Je zou het haast overwegen. Maar heel erg goed voor de laklaag van je fiets is dat meestal niet.

Gelukkig is er ook een veilig huis-tuin-en-keukenmiddel waarmee je het kunt oplossen. Al is het wel een wat gekke tip. Pindakaas is namelijk het wondermiddel voor het verwijderen van lijmresten.

Ja, zelfs je grootmoeder – die altijd raad weet – had het waarschijnlijk niet kunnen verzinnen. Door de pindakaas wordt de lijmlaag zacht, waarna je deze laag er vanaf kunt poetsen.

Het enige wat je nodig hebt naast een pot pindakaas, is wat geduld, een doek of spons, en een sopje. 

Ga je ermee aan de slag, dan zijn dit de stappen:

  • Trek de sticker(s) of tape zoveel mogelijk van je fiets.
  • Het hardnekkige deel dat blijft zitten, smeer je in met een dun laagje pindakaas.
  • Wacht nu enkele uren (of een nachtje), zodat de pindakaas zijn werk kan doen.
  • Veeg met een doek zoveel mogelijk pindakaas en lijm van je fiets. 
  • Gebruik een sopje en doek of spons voor de het resterende deel. (Even boenen kan noodzakelijk zijn voor een perfect resultaat).

Gelukt? Dan is het tijd om te genieten van je fiets die weer blinkt alsof hij nieuw is! En van de rest van je pot pindakaas natuurlijk.

Foto: In de Kopgroep