Gespot in de Tour: de nieuwe Koo Spectro en Demos brillen

Gespot in de Tour: de nieuwe Koo Spectro en Demos brillen

Koo Spectro

Waarschijnlijk kijk je niet naar de Tour voor de nieuwste brillentrends, en toch kan het zomaar zijn dat je een nieuwe bril voorbij zag komen tijdens een wat minder enerverende etappe. Op de neus van wereldkampioen Mads Pedersen bijvoorbeeld. In dat geval was het de Spectro of de Demos bril van het Italiaanse merk Koo.  

De Tour is natuurlijk een geweldig podium om je nieuwste brillenlijn te showen. Niet zo vreemd dus dat Koo deze weken het volledige Trek-Segafredo team voorzag van de nieuwe Spectro en Demos brillen. 

Koo Spectro zonnebril
De Spectro is de meest opvallende van de twee.
Koo Demos
De Demos heeft wat subtielere vormen.

In het oog springen doen de brillen sowieso met hun formaat, en dat is nog steeds helemaal volgens de trend. Die grote lens van beide modellen zorgt ook nog eens voor een panoramisch blikveld, terwijl rijwind, vuil en vliegen geen enkele kans maken. 

Zet je de Spectro en Demos naast elkaar dan zal je meteen opvallen dat beide zonnebrillen aardig op elkaar lijken. Het grote verschil is dat de Demos meer subtiele, afgeronde vormen heeft, terwijl de Spectro strakker en futuristische oogt.

Lenzen van Zeiss

Verantwoordelijk voor de lenzen is het Zwitserse Zeiss, die je wellicht ook wel kent van hun uitstekende cameralenzen. 

Zowel de lens van de Spectro als de Demos heeft een speciale coating gekregen, waardoor je volgens Koo geen last hebt van reflecties. Dat geeft niet alleen een beter zicht, maar je hebt ook minder kans op vermoeide ogen.

De Spectro en Demos zijn verder voorzien van neusvleugels met een anti-sliplaag, die je zelf naar wens kunt afstellen. Daarnaast hebben beide brillen ruime ventilatiegaten, om te voorkomen dat de glazen snel zullen beslaan.

Kleurcombinaties

Of je nu gaat voor de Spectro of de Demos, in beide gevallen kun je kiezen uit meerdere kleurcombinaties. Daarbij is het wel goed om te weten dat iedere lens een andere hoeveelheid licht doorlaat. Zo is de ene gekleurde lens meer geschikt voor als het vrij donker is, terwijl de andere het goed doet op hele zonnige dagen.

In het geval van de Spectro kun je kiezen uit vijf kleurcombinaties, en bij de Demos zijn dat er zelfs zeven. 

Ook qua prijs wijken de modellen enigszins van elkaar af. De Spectro is de duurste van de twee, met een adviesprijs van 179 euro. De Demos reken je af voor 149 euro.

Meer weten? Alle specs van de Spectro en Demos vind je terug op de site van Koo.

Foto’s: Koo