Ervaar het klassieke voorjaar zelf met deze 5 toertochten

Ervaar het klassieke voorjaar zelf met deze 5 toertochten

VAM-berg

De voorjaarskoersen zitten er weer aan te komen! Hoog tijd dus ook om je eigen klassieke voorjaar te plannen. En of je nu kiest voor de polders, de bossen of de keienstroken, straks kun je weer vol aan de bak in een van deze 5 uitdagende toertochten. Terwijl je hopelijk geniet van een voorjaarszonnetje.

De coronamaatregelen liggen gelukkig voor het grootste deel weer achter ons, en dus is de toertochtenkalender rijkelijk gevuld. In de Kopgroep zocht daarom 5 toertochten uit, waarin je het echte klassiekergevoel ervaart.  

Paaschbergs Mooiste

Zondag 6 maart 2022 • Lochem

Ga jij een uitdaging in het vroege voorjaar niet uit de weg? Dan mag je in deze ‘Hel van het de Achterhoek’ laten zien wat je waard bent op de klinkerstroken rondom Lochem. 

De volledig uitgepijlde route bestaat uit autoluwe wegen en voert je langs de mooiste plekken van de noordelijke Achterhoek en het zuiden van Twente. Er zijn bovendien twee verzorgingsposten waar je even op adem kunt komen en daarnaast is er ook nog een mobiele servicewagen voor pechgevallen.

De route van 85 kilometer bevat 14 klinkerstroken. Fiets je de route van 115 kilometer, dan liggen er maar liefst 22 stroken op je te wachten. 

Meer informatie over deze toertocht vind je hier.

Toerversie Ronde van Drenthe

Zaterdag 12 maart 2022 • Hoogeveen

In het spoor van de profs rij jij op zaterdag 12 maart je eigen voorjaarsklassieker in Drenthe, waarbij uiteraard de VAM-berg niet ontbreekt. Maar vlammen doe je niet alleen op de hoogste berg van Drenthe, je mag je ook uitleven op de pittige keienstroken die je onderweg tegenkomt. 

Doe je mee aan deze toerversie van de Ronde van Drenthe, dan heb je de keuze uit drie afstanden: 60, 125 of 160 kilometer. Extra bijzonder is het dat diezelfde dag ook de Miron Women’s WorldTour wordt verreden, over deels hetzelfde parcours. Daar kun je dus mooi ook wat sfeer van proeven.

Alle informatie over deze toertocht vind je op de website van de Ronde van Drenthe.

Joop Zoetemelk Classic

Zaterdag 19 maart 2022 • Leiden

Tijdens de vijftiende editie van deze Leidse Primavera fiets je weer dwars door het Groene Hart, in het prachtige veenweidegebied van de Randstad. Een echte klassieker inmiddels, waarmee veel wielrenners het seizoen aftrappen. 

Tijdens de tocht ontdek je de trainingswegen van Joop Zoetemelk, langs dorpen en door polders. Uiteraard is de voormalig Tourwinnaar ook zelf aanwezig voor een praatje, en om het startschot te lossen.

De routes zijn uitgepijld, en er zijn verzorgingsposten waar je iets kunt eten en drinken. Doe je mee, dan kun je kiezen uit 4 afstanden: 50, 75, 100 en 150 kilometer.

Meer info over deze toertocht vind je op deze plek.

Veluviatocht

Zaterdag 26 maart 2022 • Lunteren

Wie de klinkers en het betere klimwerk niet schuwt zal ook zeker genieten van de Veluviatocht. Je ontdekt tijdens deze toertocht in voorjaarssferen de mooiste plekjes van de Veluwe, langs bos en heide. Maar je mag ook flink aan de bak bergop. Onder meer op de Italiaanseweg met zijn klinkers en haarspeldbochten. Maar ook de Boersberg sla je niet over: de ‘huisberg’ van Annemiek van Vleuten!

Tijdens de Veluviatocht is het afzien en genieten dus, zowel op de route van 75, als 125 kilometer. Beide routes zijn voorzien van pijlen, en je kunt de route uiteraard ook rijden via GPS.

Meer informatie over de Veluviatocht 2022 vind je hier.

Gran Fondo Drenthe

Zondag 10 april 2022 • Assen

Het echte Parijs-Roubaix-gevoel ervaar je ook als je meedoet aan de Gran Fondo Drenthe. Niet voor niets heet deze toertocht ook wel The Stone Ride: veertien keienstroken liggen er op je te wachten in Drenthe. Goed voor meer dan 21 kilometer stuiteren en stoempen. 

Uiteraard is er net als in Parijs-Roubaix assistentie, mocht je pech hebben. Verder zijn er onderweg uitgebreide verzorgingsposten, waar je even kunt herstellen voor het vervolg van de tocht. Fiets je de Gran Fondo Drenthe, dan heb je de keuze uit drie afstanden: 80, 110 of 160 kilometer. 

Alle informatie over deze toertocht vind je op de website van NL Tour Rides.