Fiets jij TCW’s laatste Jan Janssen Classic?

Fiets jij TCW’s laatste Jan Janssen Classic?

Al jaren staat de Jan Janssen Classic bekend als een van de zwaarste toertochten van Midden-Nederland. Heb jij hem nog nooit gefietst? Dan heb je dit jaar wellicht voor het laatst de kans, want Toerclub Wageningen organiseert de tocht op 25 juni voor het laatst.

Ruim een halve eeuw geleden is het inmiddels. Toch zal vrijwel iedere wielerfan nog weten dat Jan Janssen in 1968 als eerste Nederlander de Tour de France won. En ook al zit zijn carrière er al heel lang op, de wielrenner sloeg zelden een editie over van de enige toertocht die zijn naam mag dragen. Dat Jan Janssen treurt om het verdwijnen van de tocht is dan ook logisch. 

Wil jij nog een keertje meedoen, voor het te laat is? Dan is dat gelukkig nog mogelijk. Voor deze bijzondere laatste editie is het echter wel nodig om je online aan te melden, uiterlijk een dag voor de tocht.

Doe je mee op 25 juni, dan staat je een mooie route en vooral ook een flinke uitdaging te wachten. Het bijzondere van de Jan Janssen Classic is namelijk dat de tocht geen enkele heuvel uit de weg gaat. Sterker nog, iedere helling die in de buurt ligt pak je mee als je één van de zes routes rijdt. 

Dat de langste route (van 200 kilometer) daardoor zo’n 2.000 hoogtemeters telt zal je waarschijnlijk niet verbazen.

Posbank

Ga je liever offroad deze dag? Dan kan ook, want tegelijkertijd organiseert TCW ook de Hel van Ede-Wageningen. Een mountainbike-toertocht met afstanden van 65 en 95 kilometer. 

Welke tocht en afstand je ook kiest: de verzorging, de medische begeleiding en de veiligheidsmaatregelen onderweg zijn uitstekend. Kan ook niet anders, want de NTFU heeft niet voor niks het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’ toegekend aan beide toertochten. 

Lijkt het jou wel wat om de Veluwe en de Utrechtste Heuvelrug te ontdekken in de prachtige omgeving van Wageningen? Dan vind je hier meer info.

Foto’s: Unsplash en Pixabay