Met ListNRide vind je de perfecte huurfiets

Met ListNRide vind je de perfecte huurfiets

Een fiets huren is erg handig als je zelf even niet over een fiets beschikt. Alleen het vinden van de perfecte huurfiets is niet altijd even simpel. ListNRide maakt dat gelukkig een stuk eenvoudiger nu. Met een aanbod van wel 80.000 fietsen, in alle soorten en maten. 

Hoe mooi zou het zijn als je altijd over je eigen fiets beschikt, waar je ook bent? Onmogelijk natuurlijk, want soms is het gewoon onhandig om ook nog eens een fiets mee te nemen tijdens je (korte) reis. 

Een fiets huren is dan de perfecte oplossing. Je hebt geen gedoe met het vervoer en betaalt alleen voor de dag of dagen dat je een fiets nodig hebt. 

Voor je die fiets gevonden hebt echter, ben je soms een aardig tijdje aan het speuren. En regelmatig eindigt die zoektocht ook nog in een teleurstelling. Omdat ze niet het type hebben dat je zocht, omdat de maat niet juist is, of omdat de prijs tegenvalt.

Het aanbod huurfietsen op ListNRide is groot, en daar zitten bijzondere fietsen tussen.

Eenvoudig zoeken

Johannes en Gert-Jan, oprichters van ListNRide – liepen zelf ook meerdere malen tegen dat probleem aan. Bijna overal waar de studentenvrienden reisden was het huren van een fiets lastig, of liep het zelfs op een teleurstelling uit. Dat inspireerde ze om het platform te bedenken waar je wél de perfecte fiets huurt. Op een eenvoudige en veilige manier. 

ListNRide zou je heel kort kunnen omschrijven als een Airbnb voor fietsen. Iedereen kan op het platform namelijk een fiets huren of verhuren. En zowel de huurder als de verhuurder kan een recensie schrijven over hoe de huur beviel.

Dankzij de handige filters heb je bovendien snel de fiets gevonden die je zocht. Je zoekt op plaats en datum, en kan vervolgens filteren op het type fiets en op de juiste maat. 

Een mountainbike op maat heb je zo gevonden dankzij de handige filters.

Zoek je liever alleen naar professionele fietsaanbieders, dan is dat zelfs een optie die je simpel selecteert.

Heb je een fiets gevonden, en is je aanvraag geaccepteerd? Dan is het tijd om af te spreken met je verhuurder. Je doet dat eenvoudig dankzij de chatfunctie van ListNRide. Voor je het weet heb je daardoor een locatie afgesproken. Bij de verhuurder, of op een plek die voor jullie beiden handig is. En sommige verhuurders leveren de fiets zelfs bij je af.

Groot aanbod

Het aanbod van ListNRide is inmiddels groot met zo’n 80.000 fietsen, en die fietsen vind je op meer dan 1.000 locaties. Denk daarbij aan allerlei typen fietsen, van simpele stadsfietsen tot racefietsen, en van bakfietsen tot e-bikes. 

Ga je naar een van de populaire fietsgebieden, dan is de kans dus ook groot dat je de perfecte racefiets of mountainbike vindt. Waardoor je heerlijk kunt gaan toeren in Girona of op Mallorca bijvoorbeeld. Of een uitdagende mountainbike-trail kunt gaan doen in de Alpen.

Binnen het grote aanbod vind je daarnaast ook hele bijzondere huurfietsen, die je niet zomaar in een winkel aantreft. Erg handig als je nog een fraaie oude racefiets zoekt bijvoorbeeld, voor een retro-toertocht zoals Eroica.

Al meer dan 100.000 fietsers hebben inmiddels gebruik gemaakt van ListNRide. De landen waar je momenteel het grootste aanbod huurfietsen vindt (naast Nederland), zijn Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en Portugal. 

Al meer dan 100.000 fietsers hebben inmiddels gebruik gemaakt van ListNRide.

Leuk bijverdienen

Misschien heb je er nog nooit aan gedacht om zelf je fiets te verhuren, maar ook dat is dankzij dit platform dus mogelijk. Op die manier verdien je eenvoudig wat terug aan je fiets, en je maakt andere fietsers er blij mee omdat ze genieten van een fijne rit.

Een leuk aspect is het natuurlijk ook dat je regelmatig in contact komt met andere enthousiaste fietsers. Die je – als je dat wilt – op weg kunt helpen met leuke fietsroutes bijvoorbeeld. Of met tips over de omgeving.

ListNRide geeft je daarnaast ook tips over hoe je de beste foto’s maakt van je fiets. Zodat jouw fiets er nog wat meer uitspringt op de site, en vaker wordt verhuurd.

Goed verzekerd

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat het huren of verhuren van een fiets in een teleurstelling eindigt, door schade of diefstal. Om die reden is iedere fiets op ListNRide standaard verzekerd. Een fijne gedachte wanneer je een fiets verhuurt, maar ook als je zelf een ritje maakt. Er kan altijd iets gebeuren tenslotte, hoe voorzichtig je ook bent.

Dankzij de verzekering van ListNride ga je een stuk geruster de weg op.

ListNRide biedt al met al dus heel veel voordelen. En niet alleen als je de perfecte huurfiets zoekt tijdens je reis, maar ook als je graag wat bijverdient aan je fiets.

Nieuwsgierig geworden na het lezen van dit artikel? Op deze plek vind je het grote aanbod huurfietsen van ListNRide, en daar lees je ook meer informatie over het verhuren van een fiets.

Foto’s: Unsplash

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met ListNRide.